4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray Çocuk ve Doğum Hastanesi'nde yangın tatbikatı

Aksaray Çocuk ve Doğum Hastanesi'nde, hastane personeline yangına müdahale ve kurtarma hakkında uygulamalı tatbikat yaptırıldı.
Aksaray Çocuk ve Doğum Hastanesi Başhekimliği'nin isteği üzerine, bir sivil savunma uzmanı tarafından hastanede meydana gelebilecek yangına müdahale ve yaralıların nasıl tahliye edilmesi gerektiği konularında, uygulamalı eğitim tatbikatı yapıldı. Hastane bahçesinde yapılan tatbikatta, yangın tüplerinin nasıl kullanılması gerektiğini uygulamalı olarak anlatan Sivil Savunma Uzmanı Erdoğan Gedikli, yangın tüplerinin kullanımının çok basit olduğunu belirterek, hastane çalışanlarının yangına müdahale etmekten çekinmemeleri gerektiğini söyledi.
Hastane personeline alev almış bir mutfak tüpüne nasıl müdahale etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak anlatan sivil savunma uzmanı Erdoğan Gedikli, "Mutfak tüpleri sıcak ortamlarda basınç nedeniyle patlar, yani gaz kaçağı nedeniyle alev almış bir mutfak tüpünden korkacak bir şey yok. Bu durumlarda, düşünülenin aksine müdahale etmek çok kolaydır. Evlerimize aldığımız tüplerin kaçak olmamasına dikkat edip TSE belgesinin olup olmadığını kontrol edelim. Çünkü kaçak tüpler üzerindeki kabartma logolar kazındığı için tüpün demir kısmında incelme oluyor ve dayanıklılığı azalıyor" dedi.
Daha sonra dumandan etkilenmiş bir hastanın binadan nasıl tahliye edileceği uygulamalı olarak gösterildi.
AKSARAY - IHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 11:23:51
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 12:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
biirisi IP: 88.227.211.xxx Tarih : 11.02.2008 08:23:26

ÇOK GÜSEL BİR TABLO HERKESİN YAPMASINI İSTERİM TŞK LER