4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray en çok yatırım yapılan 5.il konumunda

Valilik toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen İlimiz Valisi Hüseyin Avni Coş 5084 sayılı teşvik kanunundan yararlanan 36 il arasında Aksaray’ın en çok yatırım alan ilk 5 ilin arasında bulunduğunu vurgulayarak iş adamlarının dikkatini Aksaray’a çekmek için basın mensuplarından destek istedi.

‘’Aksaray en çok yatırım yapılan 5.il konumunda .

            Organize sanayi bölgesinde en geç 100 gün içinde Doğalgazın kullanılmaya başlanacağını vurgulayan Vali Coş, ‘’ Sanayiciler için büyük bir kolaylık olan doğalgaz organize sanayimizde 100 gün içinde  kullanılmaya başlanacak.Aksaray 5084 sayılı teşvik kanunundan yararlanan 36 İl arasında ve şu ana kadar teşvik kanunundan sonra en çok yatırım alan 5.il konumundayız. Aksaray’ın en çok yatırım alan il olmasını sağlamaktır.’’ Dedi.
 
 ‘’2. Organize Sanayi bölgesi kurulacak ‘’
 
            2.Organize Sanayi bölgesi için çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu vurgulayan Vali Coş ‘’ 1.Organize sanayi bölgesinde çok az bir yer kaldı.Bu arsaları çok önemli yatırımcılara rezerv edilmesi için bekletiyoruz. 2.Organize sanayi bölgesi için çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.Bu bölge 1.OSB’nin dört katından daha büyük olacak.Aksaray’ın tanıtımını yaparak bu bölgelere de yatırımcıların ilgisini çekmeliyiz.’’ dedi.
 
 ‘’6 Ay içinde 2146 kişi iş sahibi oldu’’
 
            Teşvik Yasası sayesinde işsizlere iş kapısı açıldığını beyan eden Vali Coş  ‘’ teşvik kanunu sonrasında faaliyete geçen fabrikalar sayesinde bir çok işçi alımı yapıldı. 6 ay içinde Aksaray’da 2146 kişi iş sahibi oldu. İnşaatı devam eden fabrikaların faaliyete geçmesiyle birlikte bu sayı artmaya devam edecek.Basın olarak sizlerde yapacağınız haberlerle yatırımcıların  Aksaray’a dikkatlerini çekmelisiniz.’’ Dedi.
KENTHABER - AKSARAY
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 12:40:25
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 13:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?