3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Aksaray kuraklık kıskacında!

Kuraklıktan dolayı verim düşüklüğünü tespit etmek için 201 yerleşim alanında araştırma yapan Aksaray İl Tarım Müdürlüğü kuraklığın verimi Aksaray genelinde yüzde 60 oranında etkilediğini açıkladı.

Aksaray İl Tarım Müdürlüğü kuraklıktan dolayı verim düşüklüğünü tespit etmek için Aksaray genelinde 201 yerleşim alanında kuraklık araştırması yaptı. İl merkezinde 95 köy ve kasabada, Ağaçören'de 25, Eskil'de 10, Gülağaç'ta 14, Güzelyurt'ta 12, Ortaköy'de 34 ve Sarıyahşi'de 7 köy ve kasaba olmak üzere toplam 201 yerleşim alanında kuraklık araştırması yapıldığını belirten İl Tarım Müdürü Recep Öztorun, “İl Tarım Müdürlüğü olarak sürekli verim araştırmaları yaparak bakanlığa bu verileri bildiriyoruz. Halk arasında yüzde 90 olarak söylenen kuraklık yaptığımız araştırmalarda yüzde 60 civarında tespit edildi. Ancak kuraklık oranları yerleşim alanlarına göre değişebiliyor. Bazı yerleşim alanlarında kuraklık yüzde 30, bazı yerlerde de yüzde 70-80'leri buluyor. Ancak bunun ortalamasına baktığında bu rakam Aksaray genelinde yüzde 60 civarındadır" dedi.

Aksaray'da bu yıl 210 bin hektar alanda ekim gerçekleştirildiğini ifade eden Öztorun, “Bu alanların yüzde 14'ü sulu ekimdir ve 30 bin hektar alana tekabül ediyor. Geriye kalan 180 bin hektar alanda kuru ekim gerçekleştirilmiştir. Kuraklıktan dolayı çiftçilerimiz olumsuz yönde etkilenmiştir. Kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için hazırlamış olduğumuz raporları bakanlığa gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 17:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?