3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Aksaray Müzesi'nde büyük şüphe!

Aksaray'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve aralarında müze müdürünün de bulunduğu 27 şüpheli için ek gözaltı süresi alındı.

"Okyanus 4" adı verilen operasyonda müze müdürü ile koordineli çalıştığı iddia edilen şüphelilerin Aksaray Müzesi'ndeki tarihi eserleri sahteleriyle değiştirmelerinden şüpheleniliyor.

Edinilen bilgiye göre, 16 Ekim Perşembe günü, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yaklaşık 1 yıldır takip edilen tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen bir şebekeye yönelik "Okyanus 4" adı verilen operasyon düzenlenmişti.

Bugün adliyeye sevk edilmesi beklenen ve aralarında Aksaray Müze Müdürü Y.K.'nın da bulunduğu 27 kişi için ek gözaltı süresi alındı. Şüphelilerin sorguları Gülağaç İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sürerken, 11 kişinin de operasyon kapsamında arandığı bildirdi. Gülağaç Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden nefes darlığı şikayeti bulunan Hamza H. (70), doktorların verdiği rapor doğrultusunda Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi'ne sevk edildi.

Sorgu ve teknik takipte bazı tarihi eserlerin bire bir sahtelerinin yapıldığı belirlenirken, Aksaray Müzesi'ndeki bütün tarihi eserlerin incelenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan uzman bir ekip istendi.

Müzedeki tarihi eserlerin sahteleriyle değiştirildiğinden şüphelenilirken, zanlıların gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda yaklaşık bin adet eser ele geçirildi.

Şahısların sattığı tarihi eserlerin de tespit edilerek ele geçirilmesi için çalışmalar sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 15:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?