4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray toplu konutlarının temelini Başbakan atacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Aksaray’da yapılacak 360 konutun 1 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Aksaray’a gelen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Aksaray’da yapılacak olan 360 konutun inşa edileceği Keçeli mevkiinde incelemeler yaptı. Daha sonra Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret eden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Vali Coş ve Belediye Başkanı Nevzat Palta ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Temelin en kısa zamanda atılacağını belirten TOKİ Başkanı Bayraktar, "Çalışmalar en kısa zamanda başlayacak. Kayıtları ise 1.5 ay içinde bir duyuru yaparak almaya başlayacağız. Daireler 45 ile 50 milyar liraya mal olacak. Rakamlar bunun üstüne kesinlikle çıkmayacak. Vatandaşlarımız 200, 300 ve 400 milyon liralık taksitlerle konut sahibi olabilecekler" dedi.

Toplu konutların çevre düzenlemeleri ve sosyal alanlarıyla örnek olacağını belirten Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş ise "Şehircilik açışından bu proje gerçekten çok önemli. Sosyal aktiviteleri ve örnek çevre yapısıyla toplu konutların vatandaşlarımız tarafından ilgi göreceğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta da, "Keçeli mevkiinde yapılacak olan toplu konutların temelini inşallah başbakanımızın katılımıyla atacağız. Konutlarımız 1 yıl içinde teslim edilecek. Aksaray konutlaşma bakımından örnek bir projeye kavuşacak" diye konuştu.

AKSARAY (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 15:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?