4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray turizm için seferberlik başlatıyor

Aksaray’a Kapadokya’da yer alan Ihlara ve Manastır vadileri ile kayak tesislerinin kurulmaya başlandığını ifade eden Vali Coş, Aksaray’ın Hasan Dağı’na sahip olmasına karşın özellikle Nevşehir’in gölgesinde kaldığını kaydetti.

Vali Coş,"Sahip olduğu güzellikler bile başka illere mal ediliyor. Teşvik Yasası’nın şehre olan katkısı sadece sanayi tesisleri ile sınırlı kalmayacak. Aksaray’da turizm yatırımı yapmak isteyenleri de her bakımdan desteklemeye hazırız. Kaplıca sularımızı yatırımcılara ’yap-işlet-devret’ modeliyle veya tamamen arsa tahsisiyle verebiliriz. Yeter ki yatırımcılar bize taleplerini iletsinler. Sayıları 30’u bulan yeraltı şehirlerini sadece ziyarete açarak değil, aynı zamanda müteşebbislerin buralarda oteller, çarşılar alışveriş merkezleri yaparak değerlendirmesini istiyoruz. Yani bu güzelliklerin kullanılarak korunması taraftarıyız. Özel sektörle işbirliğine her zaman açığız. Bizim devlet olarak buraları işletmemiz mümkün değil fakat yatırımcı olduğu takdirde en cazip şartları onlara sunabiliriz" dedi.

Neolitik döneme ait 10 bin yıllık Aşıklı Höyük ile Musullar kazı alanının açık hava müzesi haline getirilebileceğini de vurgulayan Coş, "Ancak bunun için ciddi bir kaynağa ihtiyaç duyuluyor. Yatırımcıların, turizm yatırımları için daha çok çaba harcaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

iha-aksaray
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 10:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?