3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Aksaray Üniversitesi'nden terör tepkisi

Aksaray Üniversitesi tarafından, Hakkari’de 12 askerin şehit edilmesi nedeniyle “Teröre Lanet” yürüyüşü düzenlendi.

Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde yaklaşık bin öğrenci ile birlikte bir araya gelen Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam ve öğretim görevlileri ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak yürüyüşe geçti. Terminal Caddesinde yürüyüş nedeniyle yolun bir şeridi trafiğe kapatıldı. 1 kilometre yürüyen kalabalık grup, Şehitlik Anıtına siyah çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, artık sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, “Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ Türk Ulusunun şanlı tarihinden nasibini almamış bir avuç eşkıyanın yaptığı bu menfur saldırı milletimizin birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü asla bozmayacaktır. Üniversitemiz senatosu olarak Türk Usluna ve Türk Ordusuna yapılan bu insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize rahmet, şehit ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Rektör Sağlam’ın konuşmasının ardından öğrenciler yine sloganlar atarak olaysız bir şekilde okullarına döndü.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 18:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Çiğdem Türker IP: 88.227.42.xxx Tarih : 23.10.2007 17:02:43

Bizler binlerce şehit vermiş vatan uğruna da daha binlerce şehit verecek bu vatanın şanlı evlatlarıyız. Bu vatan düşmanlara verilmeyecek, şanlı bayrağımız inmeyecek, okunan ezanlarımız susturulamayacaktır. Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Zamanında hareket edilmeli, vakit kaybedilmemeli, ateşkes ilan edilse bile şehitlerimizin öcü alınmalıdır... Savaş resmen başlamış bulunmaktadır.Hala boğazından Coca-Cola geçebiliyorsa Hala Mc Donalds'ın hamburgerlerini yiyebiliyorsan hala Marlboro içiyorsan Lanet et kendine Kökenin ne olursa olsun şehitlerimize üzülüyorsan Amerika’’ya para verip onların PKK’’ya silah yollamalarına izin verme!!!!!! Türk’’e kefen biçenin ölümü Türk’’ten olur…