3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Aksaray'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aksaray'da törenlerle kutlandı.

Kutlamalarda öğrencilerin hazırladığı gösterileri izlemeye gelen 10 yaşındaki engelli Akif Ertan yaşıtlarını dikkatle izledi.

Aksaray Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlamalar, Dağılgan Stadı'nda Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali İnlek ve Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın halkı ve öğrencileri selamlamasıyla devam etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, “23 Nisan 1920 ülkemizin, kurtuluşumuzun müjdecisi olmuştur. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü ulusal egemenliğimizin yıldönümü ve dünya çocuklarının bayramı ilan etmiştir" dedi.

Daha sonra 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından kupaları verildi. Kupa merasiminde öğrencilerin ödüllerini verdikten sonra protokoldeki yerine giden Aksaray Valisi Sebati Buyuran, törenleri tekerlekli sandalyesinde ailesiyle birlikte izleyen 10 yaşındaki engelli çocuk Akif Ertan'ı görünce yanına giderek bir süre sohbet etti. Engelli Akif'in annesinin oğlunun tekerlekli sandalyesinin kırık olduğunu söylemesi üzerine Vali Buyuran hemen gerekenin yapılması için talimat verdi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği ve tribünleri doldurduğu etkinlikler öğrencilerin şiirleri eşliğinde tören geçişi ile devam etti.

Tören geçişinin ardından yöresel halk oyunları gösterileri ve erkek ve kız öğrencilerin hazırladığı görsel şölenin ardından etkinlikler son buldu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 17:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zegga IP: 85.98.17.xxx Tarih : 17.06.2008 18:51:15

slm aksaray 23 nisan çok güzel olmuş tebrikler çok başarılıydı başarılarınızın devamını dilerim