4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray'da 6 ay içinde, 2 bin 146 kişi işbaşı yaptı

Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, ilde Teşvik Yasası ile birlikte kurulan fabrikalarda 6 ay içinde 2 bin 146 kişinin işbaşı yaptığını açıkladı.
Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda gelişmelerle ilgili bilgi veren Vali Coş, 5084 sayılı Teşvik Kanunu'ndan yararlanan 36 il arasında Aksaray'ın en çok yatırım alan ilk 5 ilin arasında bulunduğunu belirterek, işadamlarının dikkatini Aksaray'a çekmek için basın mensuplarından destek istedi. Organize Sanayi Bölgesi'nde en geç 100 gün içinde doğalgazın kullanılmaya başlayacağını vurgulayan Vali Hüseyin Avni Coş, "Sanayiciler için büyük bir kolaylık olan doğalgaz kullanılmaya başlanacak. Amacımız, Aksaray'ın en çok yatırım alan il olmasını sağlamak" dedi.

2.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK
Vali Coş, 2. Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu vurgulayarak, "1.Organize Sanayi Bölgesi'nde çok az bir yer kaldı. Bu arsaları çok önemli yatırımcılara rezerv edilmesi için saklıyoruz. 2. Organize Sanayi bölgesi için çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Bu bölge 1.OSB'nin 4 katından daha büyük olacak. Aksaray'ın tanıtımını yaparak bu bölgelere de, yatırımcıların ilgisini çekmeliyiz" şeklinde konuştu.
IHA-Aksaray
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 16:59:56
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 17:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?