29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Aksaray'da festival çoşkusu

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali, resim sergisi ve satranç turnuvası ile başladı.

Festival, Aksaray Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde görevli Savaş Ulukaya'nın Aksaray resimlerinden oluşturduğu 'Fotoğraflarla Aksaray' konulu resim sergisi ile start aldı. Belediye Sergi Salonu'ndaki serginin açılış kurdelasını Belediye Başkanı Nevzat Palta keserken, açılışa Vali Yardımcısı Ömer Adar, Emniyet Müdürü Nihat Dündar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aksaray'ın tarihi birçok bölgesinin olduğunu ifade eden Başkan Palta, "Festivalimizin startını Aksaray'ın güzel fotoğraflarından oluşan resim sergimizle açıyoruz. Savaş Ulukaya'yı bu güzel resimleri çektiği için kutluyorum" dedi.

Sergiyi gezenler ayrıca, oluşturulan Aksaray Hatırası bölümünde eski fes ve şapkalarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra festival bünyesinde düzenlenen satranç turnuvasının startı Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 15:37:18
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 15:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?