4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray'da festival coşkusu

Aksaray'da 22.'si düzenlenen Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali'nin açılışı halk oyunları gösterileri ve festival kortejiyle yapıldı.
Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 22. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali renkli görüntülerle başladı. Saat 14.30'da hükümet meydanında yapılan festival açılış programına Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş,  AKP Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ahmet Yaşar ve Ruhi Açıkgöz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından festival açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Festivalimizde bir çok ünlü sanatçı Aksaray'a gelerek konserler verecekler. Milli Piyango çekilişi Aksaray'da yapılacak. Aksaray ilini zihinlere kazımak istiyoruz. Festivalimize katkıda bulunan tüm kurumlara teşekkür ederiz. Bundan sonraki yıllarda festivalimizi uluslararası düzeyde yapmak istiyoruz" dedi.
Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş da konuşmasında, "İnşallah Aksaray çok kısa bir zamanda sanayide, turizmde büyük atılımlar yapacaktır. Teşviklerle birlikte gelişen sanayiimiz büyürken, yapılacak tanıtımlarla da Aksaray'ın eşsiz tarihi dokuları Aksaray'ın turizmden hak ettiği payı almasını sağlayacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunu gösterilerini izleyen protokol, festival kortejinin geçişini izledi. Festival kortejine katılan firmalar araçlardan halka çeşitli hediyeler dağıttı. Belediye meclis salonunda açılan halı fuarında ise dokuma halılar ilgi odağı oldu.
AKSARAY - İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 01:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?