4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray'da hareketli gece

Aksaray'ın Topakkaya beldesinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Olay, merkeze bağlı Topakkaya beldesinde bulunan AK Parti belde seçim bürosu önünde saat 00.00 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre, AK Parti'li Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut ve Demokrat Parti başkan adayı Ayhan Akbulut'u destekleyen iki grup arasında telefonda başlayan tartışma büyüdü. Telefonda yaşanan tartışmanın ardından AK Parti seçim bürosu önüne iki otomobille gelen şahıslardan P.A. ile seçim bürosundan dışarıya çıkan H.A. (53) arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada P.A.'nın silahından çıkan kurşunlarla vurularak yere düşen H.A. yerde silahıyla ateş açarak araçla seçim bürosu önüne gelen şahıslardan Ö.Y. ve C.S.'yi bacaklarından vurarak yaraladı.

Olayın ardından P.A. ile yanında oldukları iddia edilen Z.A. ve İ.B. otomobille olay yerinden kaçarken, diğer otomobil olay yerinde kaldı. Yaralılar çevredeki vatandaşların da yardımıyla özel araçlarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan H.A. kurtarılamayarak hastanede hayatını kaybetti. Olayı duyan şahısların yakınları da hastaneye geldi. Polis ve jandarma ekipleri hastane ve Topakkaya beldesinde olayın büyümemesi için önlem aldı. Jandarma kriminal ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, jandarma ve polis olaya karışan şüphelileri yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Öte yandan, ifadelerine başvurulan vatandaşlardan bazılarının olayın alacak verecek meselesi nedeniyle çıktığını ifade etmeleri üzerine polis ve jandarma, bu yönde de araştırma başlattı. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 12:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?