3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Aksaray'da tarihi eser operasyonu

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, tarihi sikkeler ve Artemis heykeli ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray KOM Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmalarda 2 şahsın elinde tarihi eserler olduğunu tespit etti ve şahısları takibe aldı.

Uzun süren takibin ardından düzenledikleri operasyonla şahısları yakalayan ekiplerin, zanlıların gösterdikleri yerlerde yaptığı aramada Bizans dönemine ait Artemis heykelciği ile 30 adet tarihi sikke, 2 yüzük ve 1 adet kolye ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 18:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa korkmaz IP: 88.249.14.xxx Tarih : 16.03.2008 19:23:36

aksarayda bu tür şeyler çok fazla.. polis ve jandarma bunu bilmiyormu gerçekten? selçuklu darphanesine hergün bir sürü kazma kürekle bir sürü insan geliyor ihbar gelirse polisde lütfen bir uğruyor.. eskilde bu işten zengin olan bir sürü insan var.. kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda.. feda olmakla yetmez ülkeyi yüceltmeye.. cehennem olsada vatan onun herşeyine sahip çıkmak bir şeref bir onur borcudur. Orhan Ağaçlıya bir sorun bakalım aksaraydaki tarihi eser kaçakçılarını uyuşturucu kaçakçılarını silah kaçakçılarını biliyormuymuş. herşeyi bilen türk polisi bunu biliyormu? bilmiyormu?