3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Aksaray'da tilki katliamı!

Aksaray'da bir otomobilin bagajında kimyasal madde ile zehirlenerek telef edilmiş 12 tilki bulundu.

Hasandağı eteklerindeki, merkeze bağlı Gözlükuyu köyü ve Karkın beldesi arasındaki arazide çobanlar tarafından ölü tilki görüldüğü ihbarını alan Taşpınar Jandarma Karakolu'na bağlı ekipler, operasyon başlattı.

Sabahın erken saatlerinde Gözlükuyu köyü yakınlarında şüphe üzerine durdurulan 50 UA 885 plakalı otomobilde aramaya yapan jandarma, aracın bagajında 12 adet tilki ölüsü buldu.

Otomobil sürücüsü Muhammed Ç. (19) ile otomobilde bulunan T.Ç. (17), jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Tilkilerde herhangi bir yara olmadığı için zehirlendiklerinden şüphelenen jandarma ekipleri, bölgede arazi taraması başlattı. Arazide yapılan aramada başka ölü tilki bulunamadı.

Şüpheliler, jandarmaya verdikleri ifadelerde, tilkileri öldürmediklerini öne sürerek, köy düğünlerinde saz çaldıkları kişilerden alacaklarını tahsil etmek için Gözlükuyu köyüne geldiklerini, 12 ölü tilkiyi yol kenarında bulduklarını iddia ettiler.

İl Tarım Müdürlüğüne gönderilen 2 tilki ölüsü üzerinde yapılan incelemelerde hayvanların kimyasal madde ile zehirlenerek telef edildiği tespit edildi. Tilkilerin telef edilmesinde kullanılan kimyasal maddenin belirlenmesi amacıyla iki tilki ölüsü Konya'ya gönderildi. Tilkilerin siyanürle öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Tilki ölüleri, Taşpınar beldesinde kepçe ile açılan bir çukura üzerleri kireçlenerek gömüldü.

TİLKİ BAŞINA 650 YTL

Merkez Av Komisyonunun 2007-2008 tarifesine göre, kimyasal madde kullanarak avlanan her tilki için 650 YTL para cezası uygulanıyor.

Aksaray İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, zanlıların, para cezasının yanı sıra kimyasal maddeyle tilki öldürdükleri için 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası ile yargılanacaklarını belirttiler.

 

AA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 11:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murtaza IP: 212.64.74.xxx Tarih : 5.12.2007 21:19:02

bu katlami yapanlarin kendilerini zehirlemek lazim bunun gibi cahillerin yuzundan doganin dengesi bozuldu bunlari zehirleyeceksin ki doganin intikamini alacaksin