3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Aksaray'dan Ağar geçti

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, hiçbir partiyle ittifak arayışında olmadıklarını belirterek, "Bizim böyle bir görüşme ya da arayışımız olmadı. Başkalarının olabilir, onu da saygıyla karşılarız" dedi. 

Bir toplantıya katılmak üzere Adana'ya giden DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, yol güzergahında mola verdiği Aksaray'da partililerle bir araya geldi. Ağar, bir gazetecinin "BBP ile ittifak arayışınız var mı?" sorusuna, "Hayır hiçbir parti ile ittifak arayışımız yok. Doğru Yol Partisi merkez sağın en büyük partisidir. Herkese başarılar diliyoruz, kimseyi rencide etmeden inanmış bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bizim böyle bir görüşme ya da arayışımız olmadı. Başkalarının olabilir, onu da saygıyla karşılarız" dedi. 

Hırant Dink cinayetinin son günlerde BBP ile ilişkilendirilmesi konusunda görüşleri sorulan Ağar, "Tahkikat bunlar, resmi makamların bu konularda açıklama yapması lazım. Onun için şu anda söylenecek bir şey yok. Tahkikatın gizliliği esas, savcılık bir açıklama yapmadan bir şeyler söylemek doğru olmaz. Biz de bir bilgiye sahip değiliz" diye konuştu. 

Çiftçi partisi, köylü partisi gibi bir komplekslerinin olmadığını belirten Ağar, "Türkiye'nin en çok ezilen kesimi; çiftçiler, şu dönemde esnaflar, sanatkarlar, KOBİ'ler, emekliler ve çaresizlik içinde olan işsizler. Doğru Yol Partisi elbetteki orta direği kucaklayacak, onları güçlendirecek ve toplumun omurgalarını yeni baştan ekonominin güçlü konumuna ulaştıracak programlarla geliyor. Bu iktidarla beraber, hatta 57. hükümetle çökmeye başlayan çiftçiyi yeni baştan güçlendirecek politikaları oluşturacak. Burada hiçbir tereddüdümüz yok. Birilerinin söylediği gibi 'Siz çiftçi partisi misiniz?', 'Köylü partisi misiniz?'; evet bizim böyle bir kompleksimiz yok. Onların partisiyiz, onların gücü ve tercümanıyız, onların canıyız onlar da bizim canımız. O bakımdan müsterih olsunlar biz geliyoruz. Kırat yeni baştan iktidara geliyor, çiftçi rahatlayacak" şeklinde konuştu. 

DYP lideri Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili terörist başı Abdullah Öcalan için 'Sayın' kelimesi kullandığı gerekçesiyle başlatılan sürecin hatırlatılması üzerine, "Başbakan, bilerek böyle bir şey söylemedi diye düşünüyorum" dedi. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin esrarengizliğe büründüğünü savunan Ağar, "Aday mı, değil mi bilmiyoruz. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi esrarengizliğe büründü. Türkiye gizli örgüt lideri falan seçmiyor. Herkesin kimin cumhurbaşkanı olacağını bilmek hakkı. Onunla ilgili fikirlerini söylemek hakkı. Ancak böyle bir aday ortada gözükmüyor. Kimse çıkıp benim filan demiyor. Çıkması lazım, benim demesi lazım. AK Parti içinde yapılan anketler fevkalade yanlıştır. AK Parti'ye başkan değil, Türkiye'ye başkan seçiliyor. Bunun halka sorulması gerekir. Halka sorsunlar ve cevabını alsınlar" diye konuştu. 

Ağar, partililerle tek tek tokalaştıktan sonra Adana'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 15:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?