4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaraylı hayırsever hastane yaptırdı, devlet 5 yıldır açmadı

Aksaray’da 5 yıl önce Kardiyoloji Hastanesi yaptıran hayırsever iş adamı, hastanenin aradan geçen zamana rağmen hizmete açılmadığını söyleyerek yetkilileri göreve çağırdı.
Dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un ve il idarecilerinin ricasını kırmayarak Aksaray’a Kardiyoloji Hastanesi yaptırdığını, ancak hastanenin henüz açılmadığını söyleyen işadamı Kamber Demir, ölmeden önce hastaneyi hizmet eder bir şekilde görmek istediğini belirtti.
75 yaşında olduğunu ve kazancının büyük bir kısmını hayır işlerinde kullandığını kaydeden iş adamı Kamber Demir, "Ben 75 yaşındayım. Aksaray’da dev bir lise, bir de ilköğretim okulu yaptırdım. Dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş, 5 yıl önce Aksaray gezisi sırasında benden bir hastane yaptırmamı istedi. Ben de il idarecilerini ve Bakanımızı kırmayıp Kardiyoloji Hastanesi’nin üzerime düşen kısmını kısa zamanda bitirdim. Ancak devlet tarafından yapılması gereken kısım, aradan geçen zamana rağmen bitirilemedi. Benim isteğim ölmeden emeğim geçen hastaneyi hizmette görmektir. Bunun için yetkilileri göreve davet ediyorum. Her gün gelip hastaneyi kontrol ediyorum, ancak yapılan çalışmalar bitecek gibi değil" dedi.
AKSARAY - İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 23:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?