3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Anadolujet'den ekonomik uçuş sözü

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Anadolujet projesinin bir ayakta kalma değil atılım projesi olduğunu söyleyerek, "Proje sayesinde Ankara'dan direkt dünyanın birçok yerine uçuşlar başlayacak" dedi.

 

 


THY, 23 Nisan 2008 tarihinde Ankara merkezli olarak uçuşlara başlayacak olan alt markası Anadolujet ile ilgili Anadolu illerinde yaptığı bilgilendirme amaçlı faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Adana'da Seyhan Oteli'nde düzenlenen "Anadolujet" tanıtım toplantısında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Anadolujet ile Anadolu'da farklı bir uçuş konsepti başlayacağını, yolcuların THY güvencesi altında daha ekonomik seyahat etme olanağına kavuşacağını ifade etti. Karlıtekin,
"Çalışmalarımızı yürütürken üç hususu göz önüne alıyoruz. Bu hususlar şirketimize ticari değer katmak, ulusal taşıyıcı olarak milletimize yarar sağlamak ve havacılığı geliştirmektir. Anadolujet bu yolda önemli bir adımdır. Böylelikle Ankara'ya yeni bir soluk getireceğiz, havacılıkta yeni bir dönem başlatıyor olacağız. En önemlisi daha geniş bir halk kitlesine hitap edeceğiz ve daha çok insanı uçakla tanıştıracağız. Yolcularımız artık güvenilir bir markayla ekonomik seyahat edecekler" dedi.

Anadolujet projesinin atılım projesi olduğuna dikkat çeken Karlıtekin, "Hava yoluyla seyahat etmek isteyen vatandaşları sadece 29 YTL'ye Türkiye'nin her tarafından Ankara'ya çok hızlı, ucuz ve kaliteli bir şekilde taşıyacağız. Bu sadece iç hatlar için kurulmuş bir havayolu hizmeti. Ancak THY'yi çok rahatlatacak bir proje. Çoğu ilde günde iki kez Anadolujet uçakları havalanacak" ifadelerini kullandı.


15 yılın perspektifini hazırladıklarını, 5 yılını uygulamaya koyduklarını anlatan Karlıtekin, "THY olarak Sabiha Gökçen'e yatırım yaptık. Bugün bunun meyvelerini alıyoruz. Yatırımların hepsi başta belirli ekonomik gücü gerektiriyordu, ancak biz yinede yatırım yaptık. Yıl sonunda hat sayımızı 53'ten 119'a çıkarmayı hedefliyoruz. 4 ayda 23 yeni hat açtık. İzmir'i ayrı bir şekilde ele aldık. Yüzde 50'si bize ait olan Sun Exspress ile ucuz maliyetli hizmet götürdük. THY'nin 340 tipi uçaklarında 60 milyon
dolar yatırım yaparak uçakları yepyeni hale getirdik" diye konuştu.
Karlıtekin, THY'nin yaptığı yatırımlarının karşılığını hem yurtiçi hem de yurtdışında aldığını, ancak yıllar önce THY'nin yurtiçinde daha çok yolcu taşırken son yıllarda yurtdışında yolcu taşımaya başladığını bu oranın yüzde 50'yi geçtiğini kaydetti. İstanbul havayolunun tıkanmaya doğru gittiğini Anadolujet'in bu tıkanmanın önünü açacağının altını çizen Karlıtekin, şöyle devam etti:


"Yurtdışı uçuşların hepsi Türkiye'de İstanbul'dan yapılıyor. İstanbul'un havayolu dolmak üzere. Anadolujet ile THY rahatlayacak ve Ankara'dan yurtdışına uçuşlar başlayacak. Böylece Ankara'dan dünyanın her tarafına tek uçakla gidilebilecek. Anadolujet çoğu ile her gün iki sefer düzenleyecek. Ankara belirli bir potansiyele sahip bir il." Gelir Yönetim Başkanı Sami Alan ise yaptığı konuşmada Anadolujet'in ilk uçuşlarının 23 Nisan'da başlamasına rağmen 27 Nisan'ın hafta sonuna gelmesinden dolayı biletlerinin yüzde 44 satıldığını söyledi.


Toplantıya Adana Valisi İlhan Atış, THY Halkla İlişkiler Başkanı Himdi Irmak, Anadolu Bölge Müdürü Necdet Gürsoy ve çok sayıda iş adamı ve acente sahipleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 08:06:13
Güncelleme :15 Nisan 2008 Salı 08:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?