30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

Apartman kazanlarına sıkı denetim

Aksaray’da geçtiğimiz pazar günü bir apartmanın kazan dairesinde meydana gelen patlamanın ardından 1 kişinin ölmesi ve 5 kişinin yaralanması, kalorifer kazanlarının kontrolünü ve kalorifer görevlilerinin eğitimini gündeme getirdi.

Aksaray Valiliği toplantı salonunda, Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Emniyet Müdürü Nihat Dündar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Kamil Aydın ve Halk Eğitim Merkezi yetkililerinin katıldığı, kalorifer kazanlarının güvenliği ve kalorifer görevlilerinin eğitimi konulu bir toplantı yapıldı.

Orkide Apartmanı’nda talihsiz bir olay yaşandığını ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, "Çok talihsiz ve üzücü bir olay. İnşallah bir daha böyle olaylarla karşılaşmayız. Amacımız aynı olayın 2. veya 5. defa olmasını engelleyici önlemler almaktır. Bunun için apartmanlarında kalorifer tesisatı bulunan tüm vatandaşlarımızın ihbarlarını değerlendireceğiz. Kalorifer kazanlarının güvenli olmadığını düşünen tüm vatandaşlarımıza teknik destek yardımı yapmaya ve kalorifer tesisatını inceletmeye hazırız. Ayrıca bu sistemleri yakan görevlilerin de eğitimini yeniden gündeme alacağız. Kalorifer görevlileri çok iyi bir eğitimden geçirildikten sonra sertifikalandırılıyor, ancak daha iyi bir eğitim için çalışmalar yapacağız. Ayrıca apartmanlarında sertifikasız kaloriferciler çalıştıranlar hakkında da yasal işlem yapılacak" dedi.

Kendisinin de makine mühendisi olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Nevzat Palta ise kalorifer sistemlerinin çok güvenli bir sistem olduğunu belirterek, "Ben bu iş üstünde uzmanım diyebilirim. Kalorifer kazanları ve ısıtma sistemi çok basit ve güvenli bir sistemdir. Telaş etmeye, galeyana gelmeye gerek yok. Gerekli tedbirler alındığı sürece bir kazanın patlama imkanı yoktur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 17:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?