4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Apartmanlar sıkı takipte

Aksaray Belediyesi kullanımı yasak olan kaçak kömürlere geçit vermemek için apartmanların kalorifer dairelerinde kömür denetimi yapıyor.

Hava kirliliğine neden olan kömürlerin şehre girmemesi için kömür denetimlerini sürdüren belediye ekipleri kalorifer yakıtı olarak kullanılan kömürleri incelemeden geçirdi. Aksaray Belediyesi tarafından yapılan denetimlere İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nden ekipler de katıldı. Apartmanlarda kullanılan kömürleri inceleyen ekipler denetimlerin aylık periyotlarla devam edeceğini açıkladılar.

Halk sağlığı ile kimsenin oynamasına izin vermeyeceklerini hatırlatan Belediye Başkanı Nevzat Palta ise, "Apartmanlarda ısınma amaçlı kullanılan kalorifer kömürleri kontrol ediliyor. Halkın sağlığını tehdit eden, çevre kirliliğine sebep olan kömür kullandıkları tespit edilen apartmanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Denetimler büyük bir hassasiyetle devam edecektir. Apartman yöneticilerinden isteğimiz, insan sağlığını tehdit edici, çevre kirliliğine sebep olan standartlara uymayan kömürleri kullanmamalarıdır. Kullananlar hakkında ise yasal işlem yapılacaktır" dedi.

Aksaray-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 16:30:20
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 16:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?