4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Arazide toz esrar bulundu

AKSARAY'DA ARAZİDE 5 KİLO TOZ ESRAR BULUNDU

Aksaray'da emniyet güçlerinin denetiminden kaçıp 5 kilo esrarı araziye saklayan zehir tacirleri, bir hafta sonra esrarı sakladıkları yerden almaya gelince polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 24 Kasım tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin E-90 karayolu üzerinde uygulama yaptığı sırada uygulama noktasına gelen içerisinde 2 kişi olan 21 plakalı araç görevli ekiplerin dur çağrısına uymayarak kaçtı. Yapılan araştırmalar sonucu kaçan araç otogar mevkiinde yakalanırken, araç içerisinde bulunan M.E.K'nin üzerinden 3 gram kubar esrar maddesi ve 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Şahsa uyuşturucu bulundurmak ve resmi belgede sahtecilik suçundan işlem yapıldı.

İKİ VATANDAŞ ARAZİDE 5 KİLO ESRAR BULDU

Bu olaydan yaklaşık 6 gün sonra Hacılar Harmanı Mahallesi Metropol Koleji yanında dolaşan iki vatandaş boş arazide şüpheli bir poşet buldu. İki vatandaşın ihbarıyla olay yerine giden ekipler 1 adet beyaz poşet içerisinde 6 paket halinde 5 kilo toz esrar buldu. Esrarın 6 gün önce kaçan araçtan bölgeye bırakılmış olabileceğini düşünen ekipler uyuşturucunun bulunduğu bölgeyi gözlem altına aldılar. Bayramın ardından şahsın tekrar Aksaray'a 35 plakalı başka bir araçla geldiğini tespit eden ekipler, şahısların

uyuşturucuyu sakladıkları bölgeye gelebileceklerini düşünerek bölgede sivil ekiplerle pusu kurdu. M.E.K. ve yanında bulunan C.Ç. polislerin kendilerini takip ettiğinden habersiz araçlarını bölgeye yakın bir özel hastanenin bahçesine park ettikten sonra bir hafta önce bıraktıkları toz esrarı almak için kolej bahçesinin yanındaki boş arazide esrarları aramaya başladı. Şahısların bölgede arama yaptığını gören KOM ekipleri iki şahsı da yakaladı.

Şahısların yapılan sorgularında bir hafta önce denetimden kaçtıktan sonra polisin tekrar kendilerini yakalayacağını bildikleri için toz esrarı boş arazide sakladıkları, 35 plakalı araçla toz esrarı sakladıkları yerden almak için bölgeye tekrar geldiklerini itiraf etti. İki şüpheli de polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerin tamamlanmasının ardından Aksaray Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

AKSARAY'DA ARAZİDE 5 KİLO TOZ ESRAR BULUNDU
AKSARAY'DA ARAZİDE 5 KİLO TOZ ESRAR BULUNDU
AKSARAY'DA ARAZİDE 5 KİLO TOZ ESRAR BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:40:05
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 15:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?