2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Aşıklıhöyük kazılarına 21 YTL'lik destek

Aksaray’da 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Aşıklıhöyük’te yapılan kazı çalışmaları için İl Genel Meclisi maddi destek verme kararı aldı. 

Aksaray’ın Gülağaç İlçesi Aşıklıhöyük mevkiinde yaz dönemlerinde İstanbul Üniversitesi Prehistorya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mihriban Özbaşaran ve ekibinin yaptığı kazı çalışmalarına İl Genel Meclisinden destek kararı çıktı. 

İl merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Kızılkaya Köyünde 10 yılı aşkın süredir devam eden kazılarda kentin düzenli çöp depoları ve biri beyin ameliyatı diğeri ise otopsi izi taşıyan iki kafatası bulundu. 10 bin yıl önce bakırı hem soğuk hem de sıcak olarak işleyen bir uygarlığa ev sahipliği yapan höyükte kazıların devamı için 21 bin 808 YTL maddi destek verme kararı alındığını söyleyen İl Genel Meclisi Basın Sözcüsü Volkan Eroğlu, paranın Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılacağını söyledi. 

Eroğlu, “Meclisimiz Aksaray'ın turizmden yeterli payı alması için önemli çalışmalara imza atıyor. Bir çok yeraltı şehrinin temizlenmesi için meclisimizin de desteği ile çalışmalar başlatıldı. Aşıklıhöyük'ün de önümüzdeki yıllarda turizme kazandırılması hedefleniyor. Tarihin tüm gerçekleriyle gün yüzüne çıkması ve Aksaray turizmine bu tür bölgelerin kazandırılması için meclisimizin desteği devam edecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 13:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?