2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

ASÜ'ye 9. fakülte!

Aksaray Üniversitesi'nin (ASÜ) 9'uncu fakültesi olan Turizm Fakültesi'nin kurulmasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aksaray Üniversitesi'nin (ASÜ) 9'uncu fakültesi olan Turizm Fakültesi'nin Bir süredir üzerinde çalışılan ve yazışmaları devam eden Turizm Fakültesi'nin kurulmasına ilişkin süreç tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazısı Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü ve görüşmelerin ardından Turizm Fakültesi'nin kurulmasına karar verildi. Bu karar ile ASÜ'nün 8 olan fakülte sayısı 9'a yükselmiş oldu.

TURİZM FAKÜLTESİ ŞEHRİN VE BÖLGENİN POTANSİYELİ İÇİN ÖNEMLİ

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Turizm Fakültesi'nin ASÜ'ye değer katmasının yanı sıra Aksaray'ın ve bölgenin turizm potansiyeli açısından da önemli olduğunu söyledi. ASÜ'nün 2006 yılında kurulduğunu ve her geçen gün fiziksel ve akademik yapısının iyileşip, başarı grafiğinin yükseldiğini söyleyen Rektör Acar, "Bizler yönetim olarak, Aksaray'ımıza, bilimsel ve kültürel faaliyetlerin merkezi olacak genç bir üniversite kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Fakülte, yüksekokul, bölüm ve program sayılarını arttırmak suretiyle üniversitemizi daha çok tercih edilir hale getirmek için çalışıyoruz. Son olarak Turizm Fakültesi'nin kurulması için gerekli olan yazışmalar ve süreç tamamlandı. Turizm Fakültesi'nin hem üniversitemize, hem de Aksaray'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ASÜ'de şu an mühendislik fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, eğitim fakültesi, fen – edebiyat fakültesi, veteriner fakültesi, mimarlık ve tasarım fakültesi, islami ilimler fakültesi, iletişim fakültesi ve turizm fakültesinin yanı sıra 4 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü bulunuyor.

CHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2013 Salı 15:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?