3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

At arabasıyla okula servis

MİNİK ÖĞRENCİLERE AT ARABALI SERVİS

Aksaray'ın Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde çok sayıda öğrenci 6 kilometre uzaklıktaki okullarına at arabasıyla gidiyor. Bazen at arabasını da bulamayan öğrenciler sabah 05.30'da kalkarak yürüyerek okula yetişmeye çalışıyor.

Aksaray'da "Çöl" olarak tabir edilen Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nin kenar bölgelerinde oturan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, 6 kilometre uzaklıktaki okullarına at arabasıyla veya yürüyerek gidiyor. Çocuklarını her gün çileli bir şekilde okula gönderdiklerini belirten veliler, "Biz çocuklarımıza servis verilmesini istiyoruz. Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde oturuyoruz. Çocuklar 6 kilometre yol gidiyor, sabah soğukta, akşam karanlıkta geliyorlar. Hem trafik tehlikesi var, hem köpekler var. Kötü

niyetli insanlar var, birçok tehlike ile karşı karşıya geliyorlar. Ama mecbur olduğumuz için çocuklarımızın da eğitimini kısamıyoruz, gönderiyoruz. Bu tarafta içkicisi de var, hırsızı da var, her şey var bu tarafta. Şu kanalın yanına, çocukları şuradan aşağı indiremiyoruz. Akşam çocukları karşılamak için biz de yollara düşüyoruz" dedi. Okula gitmek için sabah çok erken kalktıklarını söyleyen öğrenciler, "Okula yürüyerek gideceğimiz zaman 05.30'da falan kalkıyoruz. Üstümüzü giyiniyoruz, elimizi yüzümüzü

yıkıyoruz. Kahvaltımızı yapıyoruz. Bazen 07.20'de evden çıkıyoruz, okula 08.30'da ulaşıyoruz" diye konuştu.

Çocukları at arabasıyla okulun önüne kadar getiren velilerden Durdane Yılmaz ise, "Çocukları bazen at arabasıyla okula kadar getiriyorum. Bazı günler derse kaldıkları zaman çok gecikiyorlar o zaman ben de gelemediğim için yürüyerek eve kadar gelmek zorundalar. Bizim tek istediğimiz yetkililerin bu çocuklar için bir servis ayarlaması. Başka bir istediğimiz yok" dedi.

Çocukları at arabasıyla götürürken Yavuz Sultan Selim Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi yolunu kullanan Durdane Yılmaz, sabah saatlerinde fabrikalara giden servisler ve araçlar nedeniyle trafik yoğun olduğu için büyük tehlikeler de yaşıyor. At arabası üzerindeki çocuklara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyaran Durdane Yılmaz çocukları okula bıraktıktan sonra tekrar evine at arabasıyla dönüyor.

MİNİK ÖĞRENCİLERE AT ARABALI SERVİS
MİNİK ÖĞRENCİLERE AT ARABALI SERVİS
MİNİK ÖĞRENCİLERE AT ARABALI SERVİS
MİNİK ÖĞRENCİLERE AT ARABALI SERVİS
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 17:46:04
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 18:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?