3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Atlı tura ilgi büyük

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesindeki Ihlara Vadisi'nde turistler için atlı turlar düzenleniyor. 

Atlı turları düzenleyen turizm firmasında görevli rehber Doruk Aktunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayı sonunda başlayan ve eylül ayı sonuna kadar sürecek atlı turlara özellikle Fransa’dan gelen turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Turistleri havaalanından alarak Güzelyurt’a getirdiklerini bildiren Aktunç, turistlere at çiftliğinde seviyelerine uygun at seçtiklerini, eğitim verdiklerini, daha sonra da geziye başladıklarını kaydetti.

Güzelyurt ve Hasan Dağı eteklerinde at üstünde 6 gün süren gezi düzenlediklerini belirten Aktunç, şöyle konuştu: "Sivrihisar’dan başladığımız turda Kızıl Kilise, Susanlı mevkisi, Çardak ve Yenipınar köyleri, Eğrikuyu mevkisini takip ederek Hasan Dağı eteklerine geliyoruz. Buradaki Roma döneminden kalma eski bir garnizon olan Viranşehir’i gezdikten sonra Ihlara beldesi, Ilısu beldesi, Belisırma köyü, Selime Katedrali, Çeltek köyü, Doğantarla beldesi, Kızılkaya köyü, Alanyurt Manastırı, Borasan Vadisi, Meydan Platosu ve Nar Vadisi’ni geçerek Sivrihisar üzerinden Güzelyurt’a dönüyoruz."

Gündüz atla gezdiklerini, gece ise kamp yaptıklarını ifade eden Aktunç, "Kamp yerlerine bizden önce aşçımız giderek yemeği hazırlıyor. Bavul ve çadırlarımızı da getiriyorlar. Doğayla iç içe, turistlerin unutamayacakları bir gezi yapıyoruz. Gündüzleri tilki, kartal ve bazen de kurtla karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Turlarda Ihlara Vadisi’nin genellikle doğa yürüyüşü yapılarak geçildiğini söyleyen Aktunç, vadinin Belisırma köyünden itibaren atla geçilmesinin turistler için iyi bir macera olduğunu belirtti.

Ihlara Vadisi’ni at üzerinde geçmek zor olmasına rağmen turistlerin burada eyersiz ata bindiklerini, Melendiz Çayı’na girdiklerini kaydeden Aktunç, tura ilginin her geçen yıl arttığını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 09:25:44
Güncelleme :12 Ağustos 2008 Salı 09:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?