3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Bakan Akdağ'dan Aksaray'a ziyaret

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2002 yılında 50 binlerde olan tifo ve dizanteri vaka sayısının belediyelerle birlikte yapılan çalışmalarla 10 binlerde kaldığını söyledi. 

Aksaray'da valilik ziyaretinin ardından Aksaray Belediyesi tarafından yapılan Ulu Cami çevre düzenleme çalışmasını inceleyen Bakan Akdağ daha sonra belediyeyi ziyaret etti. 

Cami çevresinde gezerken Bakan Akdağ'ın yanına yaklaşan bir vatandaş sağlık kurumlarından memnun olduklarını söyleyerek teşekkür ederken, bir vatandaş da özel hastanelerden şikayetçi olduğunu ifade etti. Daha sonra belediyeye gelerek Aksaray hakkında Başkan Nevzat Palta'dan bilgi alan Bakan Akdağ, belediyelerle Sağlık Bakanlığı'nın birlikte çalışmalar yaptığını söyledi. 

Atık su, içme suyu ve benzeri sağlık açısından önemli çalışmalarda belediyelere destek verdiklerini belirten Bakan Akdağ, "2002 yılında ülkemizde görülen tifo ve dizanteri sayısı 50 binleri aşıyordu. 

2006 yılında bu sayılar 10 binler seviyesinde kaldı. Çünkü belediyelerimizle yakın bir işbirliği yürüttük. İşin toplum sağlığıyla ilgili kısmında belediyelerin büyük görevi var. Bakanlığımız belediyelerimizle gayet güzel bir şekilde bu çalışmaları yürütüyor" dedi.
Ziyarette Belediye Başkanı Nevzat Palta, Bakan Akdağ'a Taşpınar halısı hediye etti. 

Belediye binası çıkışında önüne geçen ve yeşil kartlı olmasına rağmen kendisine Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyat için 2 bin YTL'lik senet imzalatıldığını öne süren Hasan Kocaer'i (30) dinleyen Bakan Recep Akdağ, "Yeşil kartlı olan birisine kimse senet imzalatamaz. Kesinlikle size söylenmeyen bir eksiklik vardır. Bu konuyu araştıracağım merak etmeyin" şeklinde konuştu.
 
Ak Parti İl Başkanlığı'nda parti teşkilatıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplantının ardından Aksaray'da bulunan sağlık tesislerini ve hastaneleri gezdi. Aksaray Devlet Hastanesi önünde Bakan Akdağ'ın önüne geçen huzurevi sakini Muzaffer Dilek (76), ameliyat olduğunu ve ameliyat sonrası göbeğine yapılan yamanın kendisini rahatsız ettiğini belirterek, yeniden ameliyat olmak istediğini söyledi. 

Bakan Akdağ da yaşlı vatandaşa yardımcı olacağını söyledi. Hastane içinde incelemeler yapan Bakan Akdağ, sağlık çalışanları ile birlikte Aksaray Devlet Hastanesi'nin yemekhanesinde yemek yedikten sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle orada bulunan hemşire ve kadınlara gül dağıttı.
İha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 18:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Op.Dr.Sami ÖNDER IP: 85.97.8.xxx Tarih : 12.03.2007 18:12:54
Sayın bakanım ilimize hoşgeldiniz.Saygılarımla...