3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Bakan Çelik'ten terör yorumu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörün çözülme aşamasına geldiğini belirterek, "Terör artık şehirlerde kahpece kalleşçe oyununu oynamaya çalışıyor. Onlar da bir bir ayıklanıyor" dedi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Aksaray Merkez İlçe Kongresi'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz, AK Parti MKYK üyesi Ahmet Yaşar, Belediye Başkanı Nevzat Palta ile partililer katıldı.

Tek liste olarak gidilen kongrede konuşan AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'nin tüm sorunlarından kurtulacağını belirterek, "İnşallah yeni süreçte Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte geride yaşamış olduğumuz sorunlar ve travmaları ortadan kaldıracağız. Yeni bir restorasyon dönemi başlayacak. Yargı başta olmak üzere birçok konuda Avrupa Birliği ile ilgili reformlar hızla gündeme gelecek" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, "Türk siyasi hayatında ana sorun unutulmamalıdır ki muhalefet sorunudur. Şimdi partiyi kuracaksın 40 yıl da partinin başında duracaksın ama bir türlü başbakan olmayacaksın. Niye partililerin, niye ülkenin zamanını israf ediyorsun. Size ne AK Partililer diyebilirler ama bu durum bizim için çok önemlidir. Bizimle yarış halinde olmayan muhalefet Türkiye'de demokrasiyi topal hale getiriyor. Kapatılması gerekenler Türkiye'ye hizmet edenler değil, 40 yıldır varlığını hissettiremeyenler kapatılmalıdır" dedi.

Terörle mücadelede artık sona gelindiğini belirten Bakan Çelik, "Terörle ilgili 5 yıllık mücadeleyle bunu artık çözme noktasına getirdik. Terör artık son aşamasına gelmiştir. Diplomaside teröre karşı Kuzey Irak'a çıkış yapılınca, terörün inleri vurulunca dünyadaki tüm devletler Türkiye'nin yanında yer aldı. İkincisi silahlı mücadeleyi bırakmadık, her türlü imkanlar seferber edildi. Terör ininde vurulacak dedik. Şimdi bu darbelerden sonra terör artık şehirlerde kahpece kalleşçe oyununu oynamaya çalışıyor. Onlar da bir bir ayıklanıyor. Dikkat ederseniz son 5 yılda faili meçhul yok. Kim ne suç işlemişse ama bir gün, ama bir hafta, ama bir ay sonra enseleniyor. İşte İzmir'de İzmir'i kana bulamaya çalışanlar Diyarbakır'da enselendi. Tüm güvenlik güçlerimize başarılı çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, Aksaray'da 20 binin üzerinde sigortalı çalışana ulaşıldığını ve bunun giderek yükseleceğini de sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından mevcut Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkan'ın tek listesi ile seçime geçilirken, Bakan Faruk Çelik milletvekilleriyle yemek yedikten sonra Aksaray'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?