4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Bakan Demir Aksaray'da

BAYINDIRLIK BAKANI DEMİR AKSARAY'DA

Aksaray Kent Meydanı'nın açılışı ve çeşitli ziyaretler için Aksaray'a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Sekiz yıllık dönemde hangi birime bakarsanız bakın en az yapılan bölümde Cumhuriyet dönemi boyunca yapılan çalışma yapılmıştır. Bazı birimlerde 3- 4 hatta 10 kat fazla hizmet yapılmıştır" dedi.

Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu ve AK Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Ali Rıza Alaboyun ile AK Parti yöneticileri tarafından karşılanan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ilk olarak Aksaray Valiliği'ni ziyaret etti. Aksaray hakkında Vali Alimoğlu'ndan bilgi alan Demir, Aksaray'ın 30 köyünde köy içi düzenleme ve kilitli parke yapıldığını ifade etti. Yürüyerek Aksaray Belediyesi'ne geçen Demir, yolda karşılaştığı vatandaş ve çocuklarla ilgilendi. Belediye ziyaretinde Aksaray Belediyesi'nin birçok projesine destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Demir, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililere bir konuşma yaptı. Kardeşliğe vurgu yapan Demir, şöyle konuştu: "Kim bu kardeşlik duygusunun ikinci plana atılmasından nemalanıp varlık sürdürme gayreti içerisinde olursa olsun biz bunu başaracağız. Biz olmayan bir şeyi vaat ediyor değiliz, olan bir şeyi gün yüzüne çıkarıyoruz. Burası çok önemli. Seksen öncesine yaşı müsait olanlar dönsün bir baksın, üniversite gençlerimizi toprağa gömdük o zaman. Neden? Lüzumlu muydu? İhtiyaç mıydı? Neden oldu? Bugün geriye dönüp baktığımızda eyvah demiyor muyuz? Değerli arkadaşlar, bizim en büyük vasfımız ve özelliğimiz bu ülkenin vatandaşı olmak. Hiçbir vasfımız ve özelliğimiz bunun önüne geçmemelidir."

Basına kapalı olarak bir süre partililerle görüşen Demir, daha sonra Aksaray Belediyesi tarafından 3.5 milyon liraya maledilen Kent Meydanı Projesi'nin açılışını yapmak için meydana geldi. Açılışta saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, törende şöyle konuştu: "Bu projeyi sonuçta şehrimize bir kimlik kazandırma anlamında, şehrimizi, tarihimizi ve tarihi değerlerimizi koruma anlamında da güzel bir proje olarak değerlendiriyorum. Allah nasip ederse önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde de hedefimizdeki projelerle Aksaray'ı hak ettiği yerlere getireceğiz."

BİZİM EN BÜYÜK VASFIMIZ BU ÜLKENİN VATANDAŞI OLMAK

Projeyi çok beğendiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de, şunları söyledi: "2009 yılını kapatırken 2010 yılına başlarken bu vesile ile buradaki vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize şunları bir kez daha ifade etmekte çok yarar var. Sekiz yıl içerisinde 58, 59 ve 60'ıncı Cumhuriyet hükümetlerimizin herhangi bir alan düşünün, yaptığı iyileştirme, kat ettiği mesafe Cumhuriyet tarihinde yapılan işlere eş değer iş yapılmıştır. Vatandaşlarımız düşünsün, herkes

düşünsün. Hangi alan var ki Cumhuriyet tarihinde yapılan işlere eş değer iş yapılmamış olsun. Ama bir çok alanda 2 kat, 3 kat, 5 kat ve hatta 10 kat iş yapılan alanlar var. 2002 yılından önce ülkenin ana gündemini işgal eden bir çok problemleri unuttuk artık konuşmuyoruz. Hep geleceğe umutla bakıyoruz emin adımlarla yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz. Dört yıl içerisinde tüm illerimizde ama tamamında içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları arıtmalarıyla birlikte tamamen tarihe karışacak, tamamı da tamamlanmış olacak."

Konuşmanın ardından meydanın açılışını Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milletvekilleri ve Vali Orhan Alimoğlu ile yapan Bakan Demir açılış kurdelesini keserken biraz da Karadeniz şivesiyle konuşayım, "Ha bu meydanın tadına doyum olmaz" dedi. Meydan projesi içinde yapılan 90 araçlık otoparkın açılışı da yine Bakan Demir tarafından gerçekleştirildi. Yapılan ziyaretin ardından MÜSİAD Aksaray Temsilciliği'ni ziyaret eden Mustafa Demir burada sanayicilerle bir araya geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 16:57:00
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 17:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?