2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Bakan Gönül'e Taşpınar halısı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde sürpriz aday olacağını ifade etmesinin ardından, 'Sürpriz aday siz misiniz' sorusuna, "Sürprizin ben olduğumu bilsem sürpriz olur mu" şeklinde cevap verdi. 

Milli Savunma Bakanı Gönül, çeşitli ziyaretler ve AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak için Aksaray'a geldi. Bakan Gönül, Valilik önünde protokol mensupları tarafından karşılandı. Valiliği ziyaret eden Bakan Gönül'e, Vali Sebati Buyuran tarafından Aksaray'la ilgili bilgiler verildi. Bakan Gönül burada yaptığı açıklamada, 5084 sayılı Yatırım Ve Teşvik Kanunu, duble yollar, KÖYDES ve BELDES projeleri ile Aksaray gibi, Anadolu'nun birçok şehrinin daha iyi seviyelere geldiğini belirterek, "Anadolu'ya yatırım sağlanarak dışarıya göç engellendi" dedi. Bakan Gönül, daha sonra Vali Sebati Buyuran'a üzerinde Milli Savunma Bakanlığı'nın ambleminin yer aldığı seramik bir tabak hediye etti. Vali Buyuran da Bakan Vecdi Gönül'e Taşpınar halısı hediye etti. 

Bakan Gönül, Valilik ziyaretinin sonunda bir gazetecinin, 'Sayın Başbakan cumhurbaşkanlığı adayının sürpriz olacağını ifade etmişti, sizin de bir dönem cumhurbaşkanlığı için isminiz geçmişti, sürpriz siz misiniz' sorusuna, "Sürprizin ben olduğumu bilsem sürpriz olur mu? Bu konuda ilerleyen günlerde gerekli açıklamalar yapılacaktır" şeklinde konuştu. Bakan Gönül, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367'nin tamamlanmaması durumunda CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini açıkladığının hatırlatılması üzerine ise, 

"Bu konuda TBMM Başkanımız gerekli kararı verecektir. Bu konuda benim başka bir açıklama yapmam doğru olmaz" diye konuştu.
Bakan Vecdi Gönül, daha sonra Aksaray Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Nevzat Palta'dan ilin gelişimi hakkında bilgi aldı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 16:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?