7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Bakan Günay Aksaray'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya'daki programının ardından bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a geldi.

İlk olarak Aksaray'ın Sultanhanı Kasabası'na giden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Patla, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Sultanhanı Kasabası ile aynı adı taşıyan hanı gezen Bakan Günay, burada yetkililerden geniş çaplı bilgi aldı. Hanı gezdikten sonra han kapısında bulunan Aksaray'ın Malaklı köpeklerini sevmek isteyen Bakan Günay, o sırada köpeklerin havlaması sonucu protokol üyeleri ile birlikte korktu.

Ardından halıların tamir ve bakımı yapılan atölyeleri gezen Bakan Günay, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye, daha çok eski eserlerine önem vermeyi önümüzdeki süreçte geliştiriyor, inşallah daha fazla bizde bu kıyıya kenara atılmış tarihi halılarımızı, kilimlerimizi böyle bir merkezde onarma konusunda yeni bir girişim başlatırız. Aksaray'ın bu konuda potansiyeli, Sultanhanı'nın potansiyelini biliyorum, inşallah hep beraber geliştiririz bunu" dedi.

Sultanhanı'ndan sonra Aksaray merkeze gelen Bakan Günay, Aksaray Müzesi'ni ziyaret etti. Müzede bulunan eserleri inceleyen Bakan Günay, müze ve eserler hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Gezilerin ardından Bakan Günay istirahat etmek üzere oteline geçti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2012 Cuma 11:09:12
Güncelleme :6 Nisan 2012 Cuma 11:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?