4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Başkan, işadamlarının dertlerini dinledi

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek iş adamlarının sorunlarını dinledi.

Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda çok sayıda iş adamı ile biraraya gelen Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray’ın ve ülkenin sorunlarını tartıştı. Aksaray’a kısa zamanda büyük hizmetler kazandırdıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Kısa zamanda büyük işler yapıldı. Büyük projelerimiz ve kalıcı eserler zamanla oluşacak. Biz bıkmadan, usanmadan halkımıza gece gündüz hizmet edeceğiz" dedi.

Buğday Pazarı alanının çok kıymetli bir arazi olduğunu ifade eden Başkan Palta, "Bu bölgedeki ticari alan 8 kat. Burayı tüm esnaf biraraya gelerek en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Aksaray’ın giriş kapısında olan ve Aksaray ekonomisine önemli bir katkı sağlayan bu ticari alanın dış görünüşü, maalesef hiç iç açıcı değil. Bu güzel olmayan görüntüyü ortadan kaldırmalıyız. Burada işyerleri olan iş adamlarımızın hem burayı Aksaray’a güzel bir iş sahası olarak kazandırmalarını hem de güzel bir görüntüye kavuşturmalarını bekliyoruz" diye konuştu.
Ticaret Borsası Başkanı Muharrem Düzel, iş adamları ile bu konu üzerinde fikir jimnastiği yaptıklarını belirterek, "Bizde sizin söylediklerinize katılıyoruz. Ancak her iş sahibinin bunu kabul etmesi gerekiyor. Bir konsorsiyum sağlandığı zaman gerekli çalışmalar başlatılacaktır" dedi.
Öte yandan, Belediye Başkanı Nevzat Palta Belçika’nın Mecelen şehri ile bir gurbetçinin girişimleri sayesinde kardeş şehir olma yolunda girişimlerin olduğunu hatırlatarak, "Gurbetçimiz Mecelen şehri Belediye Başkanı ile görüşmüş ve Aksaray’la kardeş şehir olma konusunda olumlu görüş almış. Önümüzdeki günlerde Mecelen Belediye Başkanı ile bir görüşme yaparak konuyu netleştireceğim" şeklinde konuştu.

Aksaray-iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 16:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?