4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Başkandan büyük destek

Eskil Ziraat Odası başkanı Necati Belgemen pancar ekicilerinin sorunlarına çözüm aramaya devam ediyor.

Eskil Öğretmenler evi toplantı salonunda bir toplantı düzenleyen Eskil Ziraat odası başkanlığı pancar ekicilerinin sorunlarına çözüm aramaya devam ettiklerini açıkladı.

Toplantıya Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alcay, Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen Merkez Mahalle Muhtarı Kemal Tura Ve Köy Muhtarları Katıldı. Balküpü Pancar şeker fabrikası ile yaptıkları görüşmelerini değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Belgemen, Eskildeki çiftçilerimizin mağdur olduğunu, bu yüzden dışarıdan yabancı kişilerin gruplara alınmamasını , Eskilde olmayıpta Eskilde kota sahibi olan yabancı ekicilerin engellenmesini ve böylelikle Eskil’li çiftçilerin daha fazla kota sahibi olacağını açıkladı.

Bal küpü Şeker Fabrikasından sadece Eskilli deki çiftçilerin yararlanması hakkında görüşmeler yapıldığını ifade eden Belgemen , Eskilli pancar ekicilerinde bu konuda grup kurarken muhtarların bilgilendirilmesini böylelikle hayali kota yazımı engellenerek, kaçak yapanların ise şeker kuruluna bildirilmesi yoluyla iptal ettirileceğini ve bu sayede daha fazla Eskil’li pancar ekicinin faydalacağını açıkladı.

Ziraat Odası Başkanı Belgemen son olarak , Eskilli pancar ekicilerin Aksaray da mağdur olduğu için ,bundan sonra avans ve pancar parasını Eskil ziraat bankasından alacağı yönünde açıklama yaptı.
 

Berkay Yalvaç / Eskil-Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 13:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alparslan Keskin IP: 78.160.106.xxx Tarih : 31.12.2009 13:09:14

Muhtar Kemal Tura'nın adı var, ama diğerlerinin adı niye yok, anlamadım.