30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

Bayan motor ustaları tam not aldı

Mercedes Benz Türk A.Ş. Aksaray Kamyon Fabrikası Eğitim Merkezi’nde kız öğrenciler kamyon motorları konusunda eğitim alıyor. Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası her yıl yaptığı sınavlarda başarılı olan Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencilerini otomotiv konusunda eğitime alıyor.

Kalifiye elemanlarını uygulamalı eğitim merkezinde 3 yıl kapsamlı bir eğitime Mercedes Benz, eğitimi başarıyla bitiren öğrencileri ise fabrikada istihdam ediyor.

2004 yılında sınavlarda başarılı olan 6 kız öğrenciyi eğitim merkezine kabul eden Mercedes Benz Fabrikası erkek öğrencilerin aldığı tüm eğitimleri kız öğrencilere de uyguluyor. Mercedes Benz kamyonların motorunu sökerek tekrar başarıyla monte etmeyi başaran kız öğrenciler çalışkanlıklarıyla öğretmenlerinden tam not aldı.

Elektronik, motor, montaj ve test aşamalarında öğrencilerin kapsamlı bir eğitim aldıklarını ifade eden Oto Mekanik Eğitim görevlisi Mehmet Altun, "Öğrencilerimizi her konuda iyi bir eğitimle yetiştiriyoruz. Kız öğrencilerimiz çok yetenekli ve başarılı. En çalışkan öğrencilerimiz arasında kız öğrencilerimizde bulunuyor" dedi.

Öğrenciler ise dünyaca ünlü Mercedes Benz Fabrikası’nda eğitim görmelerinin kendileri için önemli gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 17:46:23
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 13:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevda deniz IP: 78.162.131.xxx Tarih : 4.08.2008 21:11:27

Ben Sevda.Başarılı olan arkadaşları tebrik ederim.Onların yerinde olmak isterdim.Gerçekten gurur verici bir olay.Ben de bu sene sınavlarınıza katıldım.Ama olmadı.inşallah başka senelerde...motorlara ayrı bir ilgim var.Mercedes de çalışan arkadaşlara kolay gelsin,Allah başarılarının devamını getirsin....