3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Belediye altyapı sezonunu açtı

Aksaray Belediyesi kanalizasyon ve altyapı sezonunu törenle başlattı.

Kanalizasyon ve altyapı sezonunu Pınar ve Kurtuluş mahallelerinde bulunan ve kokuya neden olan derelere drenaj kanalları yaparak başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Ekiplerimiz aslında 20 gündür çalışıyorlar ancak biz bugün resmen sezonu açıyoruz. Bu bölgede bulunan dereler yazın koku ve sineğe neden oluyor. Bu derelere önce drenaj kanalları yapacağız, suyu bu kanallara yönlendirdikten sonra da bu dereleri kapatacağız. Buna benzer bölgede bir çok dere bulunuyor. Hepsinin projeleri hazırlandı, inşallah bu sene içinde tamamlayacağız” dedi.

Kanalizasyonu tam olmayan bir şehrin eksik olacağını belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Eğer şehrimizin kanalizasyonu tam değilse bu ayıp hepimize yeter. Belediyecilik demek altyapı demektir. Altyapı olmadan üste ne yaparsanız yapın olmaz. Bunu bildiğimiz için kanalizasyon çalışmalarına önem verdik. Aksaray Belediyesi tarihinde kendi imkanıyla toplam 370 kilometre kanalizasyon ve drenaj hattı yapmış. Yapılan bu hatların 325 kilometrelik kısmı ise bizim görev yaptığımız 5 yıllık sürede gerçekleştirilmiş. Biz tüm mahallelerimizde kanalizasyon hatları tamamlanana kadar çalışacağız” şeklinde konuştu.

Altyapı yapılan bölgelerde üst yapı çalışmalarının da hızla yapıldığını ifade eden Başkan Palta, “Asfaltı altyapı olmadan yaparsanız yağmur işlediği zaman bozulur. Biz işimizi sağlam yapmak istiyoruz. Üst üste asfalt yapacağımıza bir kere yapalım ama tekniğine uygun, yapılması gerektiği gibi yapalım. Zaten altyapısı olan bölgelerde yapılan çalışmaları görüyorsunuz” diye konuştu. Konuşmanın ardından sezon açılışı kesilen kurban ve edilen duaların ardından başlatıldı. Çalışma alanında bulunan kepçeye binen Belediye Başkanı Nevzat Palta kepçeye kısa bir manevra yaptırarak sezonun kazasız belasız olmasını temenni etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 17:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?