3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Belediyeden ağaçlandırma çalışması

Aksaray Belediyesi, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında E-90 Karayolu üzerinde bulunan refüjlere 200 mavi selvi fidanı dikti.

Yeşil Aksaray projesini hayata geçirmek için çalışmalarının sürdüren Aksaray Belediyesi, çalışmalar kapsamında E-90 Karayolu'nda da yeşillendirme çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz yıl Aksaray Adana ve Aksaray Konya güzergahında refüjlere yaklaşık bin 500 fidan diken Aksaray Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Aksaray Adana Karayolu güzergahında da 200 adet mavi selvi fidanını toprakla buluşturuyor.

Yeşillendirme çalışmalarının azalmadan devam edeceğini vurgulayan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Bizim hedefimiz alt yapısı, üst yapısı, doğalgazı ve çevresi ile modern ve yaşanabilir bir Aksaray'dır. Tabi ki bunları yaparken de Hayalimizdeki yeşil Aksaray'ı yeniden oluşturmayı da hedefliyoruz. Bu kapsamda şehrimizin muhtelif yerlerine onbinlerce ağaç diktik. Şu anda da şehrimizin en önemli arterlerinden olan E-90 Karayolu'nun orta refüjlerine 200 adet mavi selvi ağacı dikiyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları sayesinde Aksaray çok daha güzel olacak" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 17:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?