3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Belediyeden büyük çevre yatırımı

Aksaray Belediyesi Tuz Gölünü Kurtarma Projesi ve Karasu bölgesinde kokuyu önlemek için başlattığı kolektör hat projesini tamamlama aşamasına getirdi.

Kuzey ve güney arıtma tesisleri arasında yapılan kolektör hattın artık tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Yapılan proje çevre açısından çok önemli. Toplamda yaklaşık 60 milyon TL'yi bulan dev bir projenin ilk etabını tamamlama aşamasına getirdik. Diğer aşamaları da titizlikle takip edip, projelendirip, hayata geçirmenin peşindeyiz. Kolektör hat projesinin ardından projesini büyük oranda tamamladığımız ve küçük ayrıntıların kaldığı atık su arıtma projesini hayata geçireceğiz. Bu projenin yaklaşık 13.5 milyon euroya mal olması bekleniyor. Atık su arıtmayla birlikte yağmur drenaj projesi de devreye girecek. Bu da 20 milyon euro olarak hesaplanıyor. Ancak bunu Çevre ve Orman Bakanlığı ve hükümet nezdinde yaptığımız çalışmalarla belediyemize çok fazla yük getirmeden çözmenin peşindeyiz. Belediye kasasından proje maliyetinin maksimum yüzde 10'u gibi bir bedel çıkmasını hesaplıyoruz. Ancak proje sayesinde Aksaray'ın geleceği kurtulacak. Çocuklarımız çok daha sağlıklı bir ortamda yaşayacaklar. Ayrıca çevrenin ve Tuz Gölü'nün de kurtulması için Aksaray üzerine düşeni yapmış olacak” dedi.

Yapılan, proje aşamasında olan ve düşünülen çok önemli projelerin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Halkımız ikinci dönemde bize güven duydu. Bu güvenle birlikte üzerimizdeki yük de arttı. Projelerimiz tamamlandıkça, Aksaray değişecek, her yönde çok daha modern bir kent görünümü kazanacak. İç Anadolu'nun parlayan yıldızı Aksaray olacak” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 09:29:35
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 09:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?