3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Belediyeden dev yeşil alan çalışması

Aksaray'da yaklaşık 2.5 milyon YTL'ye mal olacak olan Kılıçarslan Parkı Çevre Düzenleme Projesi'nin yapımına başlandı.

Kılıçarslan Parkı Çevre Düzenleme Projesi hakkında gazetecilere bilgiler veren Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Projenin tamamı 300 dönümlük bir araziyi kapsıyor. Ancak biz ilk etapta 140 dönüm arazi üzerinde bir proje hazırladık. Aksaray çok hızlı bir şekilde büyüyor. Aksaray'da yeni ve güzel şeyler oluyor. Biz seçim sürecinde bu işi yapacağımıza dair bir söz vermiştik. Allah'ın izni ile bu çalışmaya başlıyoruz. İnşallah çok kısa bir süre içinde bu bölgede hepimizin beğendiği, ranta değil yeşile önem verilen bir projenin gerçekleştiğini göreceğiz. 2009 yılının Şubat ayının ilk haftasında tamamlanacak bu projemiz yaklaşık 2 milyon 465 bin YTL'ye mal olacaktır” dedi.

İnşaat süresince çalışmaların engellenmemesi için Kılıçarslan Parkı'nı pikniğe kapattıklarını ifade eden Başkan Palta, “Bu bölgenin doğal yapısını çok zaruri durumlar dışında koruyacağımızı ifade etmek istiyorum. Tüm yeşil alanların korunmasına özen gösterdiğimiz gibi yaklaşık 13 bin fidan da proje kapsamında buraya dikilecek. Proje kapmasında fıskiyeler, akvaryum, dinlenme alanları, piknik alanları oluşturulacak. Projeyi bize çizen profesörümüz bu bölgeyi ABD'deki Central Park'tan çok önemsediğini, şehir merkezine çok yakın bir bölgede böyle bir alanın bulunmasının Aksaray için bir şans olduğunu ifade etti.

Biz de proje tamamlandığında Aksaray'a yakışan çok güzel bir sosyal alan oluşacağına inanıyoruz. İnşallah burada yüzyıl sonra bile insanlar gelerek stres atabilecekler. Burayı sonsuza kadar yeşil düşünüyoruz. Burada belediye olarak rantı düşünebilirdik ancak biz bunun yerine yeşili ve doğayı düşündük” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Palta ve protokol mensupları butona basarak projenin temelini attı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem tekeç IP: 88.227.46.xxx Tarih : 21.10.2008 20:52:31

allah razı olsun belediye başkanımızdan böle bir çalışma yaptığı için