3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Bıçaklı katil yeğeni çıktı!

AKSARAY'da, kahvede okey oynarken göğsünden ve boğazından bıçaklanarak öldürülen 43 yaşındaki Murat Burçak'ı yeğeni 18 yaşındaki Gökhan Burçak'ın öldürdüğü ortaya çıktı.

Kaçan Gökhan Burçak, olaydan 12 saat sonra polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Gökhan Burçak'ın, amcasını annesinin ve ağabeyinin ölümünden sorumlu tuttuğu için bıçakladığı öğrenildi.

Dün, Hacı Hasanlı Mahallesi'nde bulunan kahvede arkadaşlarıyla okey oynarken içeri giren eli bıçaklı bir saldırgan tarafından bıçaklanan Murat Burçak, ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. Olayın hemen ardından kahvede bulunanların verdiği eşkale göre saldırganın yakalanması için çalışma başlatan polis, zanılının Murat Burçak'ın yeğeni Gökhan Burçak olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine polis, olaydan 12 saat sonra Gökhan Burçak'ı saklandığı evde yakaladı. Gözaltına alınan Burçak'ın amcası Murat Burçak'ı annesi Hanife Burçak ve ağabeyi Hakan Burçak'ın ölümünden sorumlu tuttuğu için öldürdüğü belirtildi. Burçak'ın ilk ifadesinde, “Ağabeyim, Hüseyin amcamın kızı Badem'i kaçırmıştı. Biz onlar için tam düğün hazırlığı yaparken. Hüseyin amcam, bizim eve gelip annemi ve ağabeyi öldürdü. Kız kardeşim Meral'i de dövdükten sonra balkondan aşağı attı. Hüseyin amcamı, Murat amcam üzerimize kışkırttı. Ben de annem ve ağabeyimin öcünü almak için Murat amcamı bıçakladım'' dediği öğrenildi. Gökhan Burçak, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

Önceki olay nasıl olmuştu?

AKSARAY'da 23 Ekim 2007 tarihinde meydana gelen olayda, 18 yaşındaki kızı Badem’i kaçıran kardeşinin oğlu 20 yaşındaki Hakan Burçak ile onun annesi 55 yaşındaki Hanife Burçak’ı tabancayla kurşun yağdırarak öldüren diğer yeğeni 24 yaşındaki Meral Burçak’ı ise dövdükten sonra 1’inci kat balkonundan atan 49 yaşındaki Hüseyin Burçak, merkeze bağlı Ekecik Köyü’ndeki alacaklısını tehdit edince polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Hüseyin Burçak ve cinayet sırasında yanında bulunan oğlu ile olayda azmettirici oldukları belirlenen 5 kişi tutuklandı.

İşsiz olan Hakan Burçak, Ramazan Bayramı’nın ilk günü, bir yıldır aşk yaşadığı amcasının kızı Badem’i, Aksaray merkeze bağlı Gögsügüzel Köyü’nde bulunan evlerinden kaçırarak kent merkezinde Bayrambaba Mahallesi 2614 Sokak 7 numaralı babaevine getirdi. Aile düğün hazırlıklarına başladı. Hakan Burçak’ın babası 60 yaşındaki Hasan Burçak, ertesi gün sabah saatlerinde çiftin düğün davetiyelerini bastırmak üzere evden ayrıldı.

Saat 11.00 sıralarında, oğlu 25 yaşındaki Rıza Burçak’ı da yanına alarak kardeşi Hasan Burçak’ın evine gelen Hüseyin Burçak, önce kapıyı açan 24 yaşındaki yeğeni Meral Burçak’ı dövdü. Ardından da genç kızı 3 metre yükseklikteki birinci kat balkonundan attı. Ayağı kırılan genç kız, komşuları tarafından Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu sırada Hüseyin Burçak, eve girip yeğeni Hakan Burçak ve yengesi Hanife Burçak’la tartışmaya başladı.

Kızını geri isteyen Hüseyin Burçak, olumsuz yanıt alınca ortalığı kana buladı. Hüseyin Burçak, belinden çıkardığı tabancayla önce yeğeni Hakan Burçak’a ardından da onun annesi Hanife Burçak’a kurşun yağdırdı. Kanlar içinde kalan anne- oğul olay yerinde can verirken, Hüseyin Burçak, birlikte geldiği oğlu Rıza ile kızı Badem’i de yanına alarak 68 EN 499 plakalı Şahin marka beyaz otomobille olay yerinden kaçtı. Olaydan sonra ortadan kaybolan Hüseyin Burçak ile oğlu Rıza Burçak’ın kullandığı otomobil, Ekecik Köyü yakınlarında bulunmuştu

 

DHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 17:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?