3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Bina çatısında çıkan yangın korkuttu

Aksaray'da, itfaiye merkezine 10 metre uzaklıkta bulunan bir binanın çatısında çıkan yangın 2.5 saat süren çalışma sonucu söndürülebildi. 

Yangın, saat 04.15'te Kılıçaslan Mahallesi Bediüzzaman Caddesi 1302 Sokak'ta bulunan Petek Apartmanı'nın çatısında çıktı. Edinilen bilgiye göre, bacadan sıçrayan kıvılcımdan çıktığı tahmin edilen yangını fark eden vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede 50 dairelik binanın çatısını saran alevleri, olay yerine gelen itfaiye ekipleri kontrol etmekte zorlandı. Bunun üzerine yangın mahalline çevre beldelerden takviye itfaiye ekibi istendi. Yangın nedeniyle polis ekipleri bina çevresindeki yolları trafiğe kapatırken, çatı katını saran alevlerin çatıda bulunan güneş enerji sistemlerini patlatması korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Olay yerinde bekleyen vatandaşlar ise yangını gözyaşlarıyla izledi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2.5 saat süren çalışmasının ardından alt kattaki dairelere sıçramadan kontrol altına alındı. Kül olan çatı katı ise kullanılamaz hale geldi. 

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Yangın kapalı bir alanda olduğu için bir anda tüm çatıyı sarmış. Tüm ekiplerimiz müdahale etti. Yangının çıkış nedeni tam olarak belli değil ancak buradan bizim bir ders çıkarmamız gerekiyor. Bundan sonra yangınlara karşı çok daha iyi tedbirler almamız gerektiği kanaatindeyim"dedi. 

Aksaray Valisi Sebati Buyuran da, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Vali Buyuran, olayla ilgili Belediye Başkanı Nevzat Palta'dan bilgi aldı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 10:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?