30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

Bitmeyen çile!

Aksaray'da, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) buğdaylarını teslim etmek için sıraya giren çiftçiler, yaklaşık 24 saat kuyrukta beklediklerini söyledi. Aksaray'da devam eden buğday teslimatının yavaş ilerlemesi, çiftçileri adeta canından bezdirdi.

Aksaray'a gelen hububatın büyük bölümünün köylerden geldiğini belirten çiftçiler, sıra beklemekten yorgun düştüklerini söyleyerek, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Üreticiler, yaklaşık 24 saat kuyrukta beklediklerini, bunun kendilerine manevi olduğu kadar maddi külfet de getirdiğini kaydetti.

Her bir üreticinin hasat döneminde sabahtan akşama kadar, bazen de 24 saat beklediğini belirten çiftçiler, "Beklediğimiz her gün için kamyonculara 60 milyon TL ödeme yapıyoruz. Ofise verip biraz fazla kazanalım diye düşündük ama bekleme masraflarımız, çektiğimiz sıkıntılar ve kira için ödediğimiz para kazanmayı düşündüğümüz parayı alıp götürecek" dedi.

Alımların biraz daha hızlı olmasını isteyen çiftçiler, "Daha bizim yapacak işlerimiz var. Hasat kaldırıp saman yapacağız. Yetkililerden biraz daha çabuk olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 15:42:58
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 15:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?