4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Bombaları uzman çavuş bırakmış!

Aksaray'da yaklaşık 3 ay önce Ergenekon Apartmanı yakınında bulunan el bombaları ve mermileri eski bir uzman çavuşun bıraktığı belirlendi.

14 Ocak 2009 tarihinde Ereğlikapı Mahallesi Ergenekon Apartmanı'nın yakınındaki çöp kutusunun yanında 3 adet el bombası, 1 adet sis bombası ve G3 piyade tüfeğine ait mermilerin bulunmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski Uzman Çavuş G.M.K'yi gözaltına aldı.

Erzurum 4. Zırhlı Tugayı 1. Mekanize Tabur Komutanlığı'nda görev yaptıktan sonra 1997 yılında ordudan ayrılan G.M.K'nin evinde yapılan aramada, 1 adet el yapımı ruhsatsız tüfek, 1 adet Irak yapımı ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 2 adet şarjör, aynı tabancaya ait 15 adet mermi ve 3 adet G3 mermisi ele geçirildi.

Eski uzman çavuşun el bombalarını bıraktıktan bir gün sonra çevredeki güvenlik kameraları tarafından belirlendiği ve takibe alındığı bildirildi. Araştırmalar sonucu örgüt bağlantısı bulunmayan eski uzman çavuşun, görev yaptığı dönemde hatıra olması için aldığı el bombalarını Ergenekon operasyonu ile bombalar ve mermiler bulunmaya başlayınca korkarak bıraktığını söylediği öğrenildi.

Eski uzman çavuşun, aynı mahallede oturduğunu ve bombaları bıraktığı çöpün yanındaki apartmanın isminin Ergenekon olduğunu bilmediğini söylediği ileri sürüldü.

G.M.K'nin Aksaray Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 21:16:41
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 21:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?