29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Caddeler de yeşilleniyor

Aksaray Belediyesi bulvar ve caddeleri yeşillendirmek için çalışmalarına devam ediyor.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Terminal Caddesi üzerine 500 adet çınar, 400 adet top akasya ve 250 adet mavi selvi fidanının dikimini başlattı.

Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Nevzat Palta da işçilerle birlikte fidan dikti. Aksaray’ı tekrar eski yeşil günlerine dönüştürmek istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Aksaray’ı yeniden o eski yeşil günlerine döndürmek için belediye olarak şehrimizin her yerinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yapıyoruz. Özellikle şehrin girişleri, E-90 karayolu orta refüjleri ve terminal yolunda yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Her biri 9 yaşında ve 5 metre uzunluğunda olan 500 adet çınar fidanı ile 400 adet top akasya ve 250 adet mavi selvi fidanı aldık. Şimdiye kadar sadece şehir merkezine yaklaşık 15 bin fidan diktik. İnşallah diktiğimiz fidanların bakımını iyi yaparak Aksaray’ı yeşillendireceğiz" dedi.
Dikilen fidanların korunması için vatandaşlara büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Palta, "Belediye olarak bu ağaçların hepsini korumamız imkansız. Lütfen fidanları koruyalım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 14:12:39
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 18:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?