3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Camide badminton öğreniyorlar

Aksaray'da yaz Kur'an kursuna kayıt olan çocuklar, din eğitiminin yanında badminton sporunu da öğreniyorlar. Yaz Kur'an kursunun düzenlendiği camiye badminton raketi ile gelen çocukların verilen aralarda cami içinde badminton oynamalarına da izin veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanlığı ile Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılan çalışma ile yaz Kur'an kursuna katılan çocuklara badminton sporu öğretiliyor. Kurslara ilginin uygulama ile arttığı öğrenilirken, çocukların kurs aralarında ve haftanın bazı günlerinde badminton oynamalarına izin veriliyor.

Aksaray İmamı Azam Camii Kur'an Kursu'nda çocukların kurs öğrenirken badminton sporu yapmasına da izin veriliyor. Öğrencilerin hem Kur'an-ı Kerim, hem de badminton hocalığını yapan din görevlileri uygulamanın çok yararlı olduğunu ifade ettiler.

Çocukların sıkılmadan severek din eğitimi almasının çok önemli olduğunu ifade eden din görevlisi Mehmet Akif Gören, "Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanlığı ile Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı ortaklaşa yapılan çalışma yürütmüşler. Bu çalışmayla camide çocukların dini daha iyi öğrenmesi, severek öğrenmesi için sportif faaliyet amaçlanıyor. Bu sebeple Türkiye'de 87 Kur'an kursuna Badminton Federasyonu tarafından spor malzemeleri verilmiş. Çocukların hem sosyal aktivitelere, hem de cami derslerine katılması ve iki aktiviteyle çocukların daha iyi Kur'an-ı Kerim öğrenmesi amaçlanıyor. Bu çalışma gerçekten çok etkili. Çocuklar ilgiyle, severek her iki aktiviteyi de yapıyorlar" dedi.

İmamı Azam Camii'nin 23 yıllık imamı olan din görevlisi İsmail Acar, "İlk defa böyle bir sporla, badmintonla karşılaşıyoruz. Akif hocamızın önderliğinde bu yıl Kırıkkale'de bir müsabakaya katıldık. Ben zoru başardığımıza inanıyorum. Çocuklar bu spora çok meraklı, kelime anlamıyla da yaramaz çocuk oyunuymuş bu spor. Alıştığımız, bildiğimiz bir spor dalı değil. Bilmediğimiz bir spor ama çocukları camiye hem ısındırmak hem de ahlaki dini eğitimlerini alabilmeleri için önemli bir spor. Çocukları camiye ısındırmak, severek din eğitimini almalarını sağlamanın önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sporla birlikte Kur'an-ı Kerim öğrenmenin zevkli olduğunu ifade eden çocuklar da, "Dışarıdan kursa gelmeyen bir çok kişi de bizim badminton öğrendiğimizi duyunca buraya geldiler. Akif hocamız bizi spor salonlarına götürüyor. Çalıştık, turnuvaya katıldık. Eskiden de Kur'an kursu güzeldi ama şimdi herkes geliyor. Badmintonun kelime anlamını, nasıl bir oyun olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız vardı. Biz de çok alışık değildik. Hiç deneyimimiz yoktu. Sonra antrenmanlar yaparak öğrenmeye başladık" diye konuştular.

Kurs esnasında öğrencilerin sıkıldığını ve dikkatlerinin dağıldığını fark eden din görevlileri, hemen öğrencilere kısa bir mola vererek, badminton oynamalarını sağlıyorlar. Oyunun ardından din dersi kaldığı yerden devam ediyor. Cami içinde de öğrencilerin kısa süreli oynamasına izin veren din görevlileri çocukların da sevgisini kazandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 09:45:58
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 09:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?