30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

Çelik: İsminiz ya mezar taşına ya okula yazılacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitime desteğin her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü belirterek, "Ya isimler mezar taşına yazılacak ya da okullara yazılarak yaşatılacak" dedi.

Bakan Hüseyin Çelik, Aksaray merkeze bağlı Akhisar Köyü’nde yaptırılan Necip-Münire Önemli İlköğretim Okulu’nun 10 derslikli ek binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Çelik, Türkiye’yi adım adım gezdiklerini belirterek, "Başlattığımız Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’na katılımlar oldukça yüksek. Eğer millet olarak yardımsever olmasaydık, krizlerin yaşandığı dönemlerde Arjantin’den daha beter olurduk. Milli Eğitim Bakanı olarak açılışlara yetişmekte zorlanıyorum. Sıcak koltuklarda oturma zamanı değil. Gezme ve eğitimin sorunları çözme zamanıdır" diye konuştu.

Bakan Çelik, öğrencilerle de yakından ilgilendi. Hayırseverlerle fotoğraf çektiren Bakan Çelik, hayırseverlere, "Ya isimler mezar taşına yazılacak ya da okullara yazılarak yaşatılacak" dedi.
Daha sonra hayırsever Veysel Divanoğlu tarafından yaptırılacak 16 derslikli Hakkı Divanoğlu İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine katılan Bakan Çelik, "Bazıları yaptığımız çalışmaları şans olarak değerlendiriyor. 83 milyon kitap matbaalardan kendi ayaklarıyla mı gitti? Kömürler halka kendileri çıkarak mı dağıldı? Enflasyon biraz da aşağıya mı ineyim dedi? Avrupa Birliği’nden müzakere tarihini şans eseri mi aldık? Hayır bunlar yürekli ve iyi çalışmalar sayesinde oldu" şeklinde konuştu.

Bayrağa yapılan saldırıyı değerlendiren Bakan Çelik, "Buna gerekli tepki gösterilmiştir. Ortak paydamız olan bayrağı günlük siyasi çekişmelerin, kavgaların odağına getirmeyelim. Bayrağı ideolojik yaklaşımlarla günlük polemik konusu yapmayalım" dedi. Çelik, 100 öğrencilik Vali Ferit Ünal Anaokulu’nun açılış kurdelesini de kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 14:02:05
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 19:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?