7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Çeteye polis darbesi!

Türkiye genelinde hayvan ticareti dolandırıcılığı, silahla adam tehdit etme, zorla ala koyma ve çek senet dolandırıcılığı yapan 13 kişilik şebeke Aksaray polisi tarafından yapılan operasyonla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, aldığı istihbari bilgiler doğrultusunda yola çıkan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi, Aksaray'da bir şebekenin Türkiye'de birçok ilde hayvan ticareti dolandırıcılığı, silahla adam tehdit etme ve zorla ala koyma, çek ve senet dolandırıcılığı yapıldığını tespit etti.

Bunun üzerine olayla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlatan Aksaray Polisi, olayla ilgili birçok şahsı takibe aldı. Bir süre şahısları takip eden Aksaray Polisi, yeterli delile ulaşması ile birlikte operasyon için düğmeye bastı. Aksaray merkezde sabahın erken saatlerinde yaklaşık 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 20'nin üzerinde şahsı gözaltına aldı.

Operasyonda evlerde yapılan aramalarda birçok silah, çek, senet ve suç unsuru taşıyan belgelere ulaşıldı. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen şahıslardan birçoğu yapılan sorgularının ardından serbest bırakılırken, Mustafa Durmaz (43), İsmet Çankaya (46), Yasin Gök (24), Enver Çeşmecik (35), Bekir Darılmaz (35), Faik Bayrak (34), Ramazan Bayrak (46), Celal Samayi (51), Yasin Bayrak (37), Halis İz (41), Ramazan Bayrak (33), Cumali Darılmaz (28) ve Yaşar Görür (33) isimli 13 kişi gözaltında kaldı.

Şahıslar gece yarısı sağlık raporu için Aksaray Devlet Hastanesi'ne getirilirken, operasyon kapsamında yeni göz altıların olabileceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2012 Cuma 12:19:21
Güncelleme :10 Şubat 2012 Cuma 12:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?