4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Çiftçiler tarlaları umutla ekiyor

Aksaray'da ekim ayının gelmesiyle birlikte çiftçiler mibzerlerle tarlalarını ekmeye başladı. Bereketli bir yıl geçmesi dileğiyle ekim yapan çiftçiler, "Tarla ekmenin maliyeti çok yüksek ama tarlalarımızı bereketli bir yıl geçmesi dileğiyle ekmeye devam ediyoruz" dedi.

Aksaray'ın Ekecik dağı çevresindeki verimli tarlalarda çiftçiler tarlalarını ekmeye başladı. Traktörlerinin arkasında mibzerlerle tarlalarını eken çiftçiler ekim maliyetlerinin yüksek olmasından yakındılar. Mazot ve gübre fiyatlarının her geçen yıl artmasına rağmen ürünün çok değerlenmediğini ifade eden 74 yaşındaki çiftçi Besim Koyak, "Bu yıl bereket açısından iyi gitti. Bir önceki yıl çok iyi geçmemişti ama bu yıl bereketliydi. Şimdi gübre, tohum, ilaç alıp bunları karıştırdıktan sonra ekiyoruz. Ancak

mazot pahalı, gübre pahalı ama ektiğimiz arpa ucuz olunca para kazanamıyoruz. Çok eken belki biraz kazanır ama bizim tarlalarımız çok az. Bunun için ancak kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar kazanabiliyoruz" dedi.

Yurt dışında yaşadığını ancak babasına destek olarak her yıl tarlaları ektiğini belirten Mehmet Koyak ise, "Şimdi mazotun litresi 2 lira 60 kuruş, gübre kilosu 70-80 kuruş ise ektiğiniz tarladan çok iyi verim almanız lazım. Ancak biz bereket umuduyla ekiyor, tarlalarımızı boş bırakmıyoruz. Üretmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 13:01:05
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 15:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?