2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Çocukların artık polis abisi var

Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'nun geliştirdiği "Polis Abla, Polis Ağabey" projesi sayesinde artık kimsesiz çocukların da ağabeyleri ve ablaları oldu.

Protokolle proje resmileştirilirken PMYO Müdürü Naci Uğur, "Devletimiz çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyor. Çocuklarımıza verebileceğimiz en yararlı şeyin sevgi olduğunu düşündüğümüz için böyle bir çalışmaya başladık" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulu arasında "Polis Abla, Polis Ağabey" uygulama projesi imzalandı. Cevat Meliha Özel Çocuk Yuvası'nda kalan 48 çocuk kaynaştıkları PMYO öğrencisi ağabey ve ablalarıyla daha çok zaman geçirecekler. Projenin çok önemli olduğunu ifade eden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Altındağ, "Aksaray PMYO gerçekten sosyal çalışmalara önem veriyor. Proje ile çocuklarımızın ağabey ve ablaları onlarla her an ilgilenecek" dedi.

Çocuklara verilebilecek en önemli şeyin sevgi olduğunu ifade eden PMYO Müdürü Naci Uğur, "Burada çocuklarımızın devletimiz tarafından her şeyi karşılanıyor. Çocukların ne giyeceğe nede çoraba ihtiyacı var. Onlara verilebilecek en önemli şeyin sevgi olduğunu düşündüğümüz için bu projeye karar verdik. Bayramlarda bir gün bu çocukları gelip okşamak yeterli olmuyor. Onun için öğrencilerimiz okul süresince kardeşlerinin yanında olacaklar. Cumartesi günleri beraber okulda kahvaltı yapacaklar. Çeşitli gezi ve eğlenceler yapacaklar. Bundan sonra Aksaray sokaklarında bir öğrencimizi yanında küçük bir çocuk el ele yürürse kimse şaşırmasın" dedi.

Daha sonra protokol imzalanarak proje resmileştirilirken çocuklara da yiyecek ikramı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 17:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?