3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Çöpten çıkan toz içecek zehirledi

Aksaray'da bir öğrencinin, babasının çöpten bulduğu meyve aromalı toz içecekleri arkadaşlarına dağıtması sonucu 56 öğrenci zehirlendi.

İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, çocukların sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Hürriyet Mahallesi TOBB İlköğretim Okulu'nda bir öğrenci, babasının çöpten bulduğu meyve aromalı toz içecekleri okula getirerek arkadaşlarına dağıttı. Toz içeceklerden, suyla karıştırmadan yiyen çok sayıda öğrenciden 5'i kusmaya başladı.

Durumu fark eden öğretmenler, öğrencileri hastaneye kaldırdı. Daha sonra tozdan yedikleri tespit edilen diğer öğrenciler de baş ve karın ağrısı şikayetlerini dile getirince okula İl Sağlık Müdürlüğü'nden sağlık ekipleri geldi. Okulda öğrencilerin sağlık durumun kontrol eden doktorlar, çok sayıda öğrenciyi hastanelere gönderdi.

Zehirlenme teşhisi konulan 56 öğrenci Aksaray Devlet ve Şambaz Vehbi Ekecik Doğum ve Çocuk Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Okula gelen öğrenci velilerinden bazıları, çocuklarını zehirlendiğini duyunca ağlayarak baygınlık geçirdi. Hastaneye gelen İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ve Sağlık Müdürü Akın Südemen öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Sağlık Müdürü Akın Südemen, "Kusma şikayetiyle 5 öğrenci, baş ve karın ağrısı nedeniyle ise 52 öğrenci hastanelerimize getirildi. Tüm öğrencilerimiz kontrolden geçirildi ve sağlık durumları iyi. Her ihtimale karşı bir süre müşahede altında tutacağız" dedi.

Öte yandan polis, toz içeceği arkadaşlarına dağıtan öğrencinin babasına ulaşmak için araştırmalara başladı.

VALİ ZEHİRLENEN ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, meyve aromalı toz içeceklerden zehirlenen 57 öğrenciyi hastanede ziyaret etti. Hürriyet Mahallesi TOBB İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören İsa, Zeynep ve Levent K. isimli üç kardeş kağıt toplayarak geçimini temin etmeye çalışan babalarının çöpten bulduğu toz meyve aromalarını babalarından habersiz okullarına götürdüler. Toz aromayı önce satmaya çalıştıkları öğrenilen 3 kardeş bunda başarılı olamayınca tüm öğrencilere tarihi geçmiş toz içecekleri dağıttılar. Tarihi geçmiş olan toz içeceklerden yiyen öğrencilerden 5'i kusmaya başlayınca olayı öğrenen okul idaresi hemen öğrencileri
hastaneye sevk etti. Daha sonra çok sayıda öğrenci de hastaneye gönderildi.

Hastanede tedavi altına alınan çocukları ziyaret eden Vali Sebati Buyuran, öğrencilere yedikleri şeylerin tarihini kontrol etmeleri uyarısında bulunarak, "Öğrendiğimize göre 3 kardeş okula getirdikleri toz meyve aromalarını arkadaşlarına dağıtmışlar. Bir zehirlenme olayı olmuş ama tam nedenini uzmanlar tespit edecek. Şu anda hastanelerimiz de 57 öğrencimiz gözetim altında bulunuyor. Ancak sevindirici olan hepsinin durumu gayet iyi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 16:03:02
Güncelleme :20 Mart 2008 Perşembe 17:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celal gümüşsoy IP: 85.98.86.xxx Tarih : 22.03.2008 23:28:10

ögrenci arkadaşları allah korumuş