2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Cumhuriyet en muhteşem zafer

Aksaray'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar Atatürk Anıtı'na siyasi ve askeri temsilcilerin çelenk bırakması ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programda konuşan Aksaray Valisi Selami Altınok, Cumhuriyetin kuruluşunun 90'incı yıl dönümünün tüm ülkede büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Vali Altınok, "Tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyetimizin 90'ıncı yıl dönümü olan bugünü büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Bayramınız kutlu olsun. Cumhuriyet, yüce Türk Milleti'nin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş sürecide milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bu mücadele toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir" dedi.

Konuşmaların ardından okul öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirlerini okudu. Halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Vali Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Aytekin vatandaşların bayramını kutladı.

Kutlamalar Polis Meslek Yüksek Okulu Bando Takımı eşliğinde resmi geçit töreniyle sona erdi. 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2013 Salı 16:52:02
Güncelleme :29 Ekim 2013 Salı 16:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?