2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Dehşet saçan baba yakalandı

AKSARAY'da 10 gün önce, 18 yaşındaki kızı Badem'i kaçıran kardeşinin oğlu 20 yaşındaki Hakan Burçak ile onun annesi 55 yaşındaki Hanife Burçak'ı tabancayla kurşun yağdırarak öldüren diğer yeğeni 24 yaşındaki Meral Burçak'ı ise dövdükten sonra 1'inci kat balkonundan atan 49 yaşındaki Hüseyin Burçak, merkeze bağlı Ekecik Köyü'ndeki alacaklısını tehdit edince polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Hüseyin Burçak ve cinayet sırasında yanında bulunan oğlu ile olayda azmettirici oldukları belirlenen 5 kişi tutuklandı.

İşsiz olan Hakan Burçak, Ramazan Bayramı'nın ilk günü, bir yıldır aşk yaşadığı amcasının kızı Badem'i, Aksaray merkeze bağlı Gögsügüzel Köyü'nde bulunan evlerinden kaçırarak kent merkezinde Bayrambaba Mahallesi 2614 Sokak 7 numaralı babaevine getirdi. Aile düğün hazırlıklarına başladı. Hakan Burçak'ın babası 60 yaşındaki Hasan Burçak, ertesi gün sabah saatlerinde çiftin düğün davetiyelerini bastırmak üzere evden ayrıldı. Saat 11.00 sıralarında, oğlu 25 yaşındaki Rıza Burçak'ı da yanına alarak kardeşi Hasan Burçak'ın evine gelen Hüseyin Burçak, önce kapıyı açan 24 yaşındaki yeğeni Meral Burçak'ı dövdü.

Ardından da genç kızı 3 metre yükseklikteki birinci kat balkonundan attı. Ayağı kırılan genç kız, komşuları tarafından Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada Hüseyin Burçak, eve girip yeğeni Hakan Burçak ve yengesi Hanife Burçak'la tartışmaya başladı. Kızını geri isteyen Hüseyin Burçak, olumsuz yanıt alınca ortalığı kana buladı. Hüseyin Burçak, belinden çıkardığı tabancayla önce yeğeni Hakan Burçak'a ardından da onun annesi Hanife Burçak'a kurşun yağdırdı. Kanlar içinde kalan anne- oğul olay yerinde can verirken, Hüseyin Burçak, birlikte geldiği oğlu Rıza ile kızı Badem'i de yanına alarak 68 EN 499 plakalı Şahin marka beyaz otomobille olay yerinden kaçtı. Olaydan sonra ortadan kaybolan Hüseyin Burçak ile oğlu Rıza Burçak'ın kullandığı otomobil, Ekecik Köyü yakınlarında bulunmuştu.

ALACAKLISINI TEHDİT EDİNCE YAKALANDI

Baba Hüseyin Burçak, cinayetin ardından Ekecik Köyü'nde bulunan bir alacaklısını telefonda tehdit edince yakayı ele verdi. Polis, Burçak'ın Ekecik Köyü'nde olduğu haberini alınca harekete geçti. Yaklaşık 200 polis, dün gece köyde verilen adrese baskın düzenledi. Hüseyin Burçak evde yakalanırken cinayet sırasında yanında bulunan oğlu Rıza Burçak ise Balıkesir'e giderken otobüste yakalandı. Rıza Burçak'ın denizyolu ile Yunanistan'a gitmeyi planladığı öğrenildi.

Baba ve oğulun ifadelerini alan polis, olayla ilgili azmettirici oldukları iddia edilen yakınları Veysel Göküzüm (45), Sait Tan (39), Rafet Sarı (37), Ramazan Koçak (45) ve Cuma Koçak'ı (38) gözaltına aldı. Polis, operasyonda cinayette kullanıldığı belirlenen ruhsatsız tabancayı da ele geçirildi. Baba ve oğulun yanısıra gözaltına alınan diğer 5 kişi de çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Olayın ardından babasının yanında götürdüğü Badem Burçak ise Ekecik Köyü'ndeki bir yakınlarının evinde bulundu. Baba Hüseyin Burçak'ın polise verdiği ifadesinde, “Ben kızımı zaten yeğenime vermiştim. Ama buna rağmen kızımı kaçırmalarını gururuma yediremedim. Eve barışmak için gelmiştim. Ancak, yengem bana hakeret edince dayanamayıp yanımdaki silahımı ateşledim'' dedi.

OĞLU YUNANLI KIZI KAÇIRMIŞTI

Hüseyin Burçak'ın cinayet sırasında yanında bulunan oğlu Rıza Burçak'ın ise 2005 yılında Almanya'da tanıştığı Yunanlı 18 Despina Metensidou (18) ile aşk yaşadığı ve Yunanlı ailenin evlenmelerine izin vermemesi üzerine genç kızı kaçırdığı öğrenildi. Yunanlı kızı memleketi Aksaray’a getiren Rıza Burçak, burada dünya evine girdi. Yunanistan’ın Selanik kentinde yaşayan baba Antpanatios Metensidou (48), Hüseyin Burçak tarafından evliliğe ikna edilmişti.

 

DHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 15:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fırat doymaz IP: 88.233.215.xxx Tarih : 15.12.2007 16:00:43

cinnet die buna denir dünyada ne caniler warya ayıp ayıp türkiyenin adını kirletiyorlar ya:@