3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Devlet Bakanı Özak Aksaray'da

DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK AKSARAY'DA

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, çeşitli programlar için gittiği Niğde'den Ankara'ya dönüşünde Aksaray'a uğradı. İspanyol turistlerle sohbet edip hangi takımı tuttuklarını soran Bakan Özak, yaptığı esprilerle güldürdü.

Niğde'de çeşitli açılışlara katıldıktan sonra Ankara'ya dönerken Aksaray Ağaçlı Tesisleri'nde mola veren Devlet Bakanı Özak, espri ve fıkraları ile güldürdü. Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu tarafından karşılanan Bakan Özak, tesislerde bulunan İspanyol turistlerin yanına giderek onlarla İngilizce sohbet ederek, turistlere Barcelona ya da Real Madrid taraftarı olup olmadıklarını sordu. Tesislerde salep içerken turistlerin ilgisini gören Özak tekrar dışarı çıkıp yine İspanyol turistlerle sohbet edip onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aksaray'a tekrar geleceğini ifade eden Bakan Özak, "Biz tekrar buraya geleceğiz. Burada devam eden yatırımlar var. Yüzme havuzu, gençlik merkezi ve bir de jimnastik salonuyla ilgili bir talep var. Belli ki Aksaray'daki potansiyel çok iyi. Talep bizi mutlu ediyor. Bu talepleri yerine getirmek bizim görevimizdir. Ben 7'den 77'ye herkesin spor yapmasından yanayım. Belki Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız 15-20 günde bir gelin yürüyelim, gelin koşalım, futbol oynayalım, gelin tırmanalım derlerse çok iyi olur. Ne kadar spor yaparsak o kadar hastaneye az gideriz" dedi.

 ŞENOL GÜNEŞ DÜNYA ÇAPINDA BİR TEKNİK DİREKTÖRDÜR

Şenol Güneş'in Trabzonspor ile yeniden anlaşmasının sorulması üzerine Bakan Özak, "Şenol Güneş benim 40 yılı aşkın arkadaşım, ben onun ağabeyiyim. Türkiye'nin en iyi antrenörlerinden bir tanesi, dünya çapında bir teknik adam. Kore'den ayrılırken Kore inanılmaz şekilde üzüldü. Çok iyi ağırladılar Şenol Güneş'i. Trabzonsporlu, tabii onun için geldi. Sezon ortasında gelmesi fedakarlık olarak değerlendirilebilir. Her ne kadar Trabzonspor'un teknik direktörlüğü çok önemliyse de, çok onurluysa da bir risktir şu anda görev almak. Ama ben Şenol Güneş ile daha iyi olacağına inanıyorum. İnşallah iyi olur, bütün takımlarımız iyi olsun" şeklinde konuştu.

 SPORDA İTHALAT İHRACAT DENGESİZLİĞİ VAR, CARİ AÇIK VAR

Futbolda yapılan harcamaya karşılık kalitenin iyi olmadığını ifade eden Bakan Faruk Nafiz Özak, "Ben her zaman ifade ediyorum. Yapılan bu harcamaya karşılık ortadaki kalite iyi değil. Bu kadar para harcanıyor, bu kadar kalite doğru değil. Yurt dışına oyuncu satamıyoruz, yurt dışından oyuncu alıyoruz, ithalat ihracat dengesizliği var. Burada da cari açık var. Ondan sonra da bu durum Milli Takım'a yansıyor. Türk antrenörüne ve Türk sporcusuna güvenmemiz lazım. Altyapıya önem vermemiz lazım" diye konuştu.

Protokol ile vedalaştıktan sonra makam aracına binen Devlet Bakanı Özak'ın, makam aracının camını açıp tüm protokolü yanına çağırarak anlattığı Temel ve Fadimeli domuz gribi fıkrası da protokolü güldürdü. Bakan Özak, daha sonra Ankara'ya gitti.

DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK AKSARAY'DA
DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK AKSARAY'DA
DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK AKSARAY'DA
DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK AKSARAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 23:46:05
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 11:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?